Résultat de recherche d'images pour "Mustafa Jusufspahić nikolic"

 

“Mustafa Jusufspahic: Kosova është djepi i Serbisë” (“Mustafa Jusufspahić: Kosovo je kolevka Srbije”)  eshte ky titulli i gazetes telegraf e cila sjell nje bisede me kryemiftyn ne Serbi Mustafa Jusufspahic dekltata e te cilit nuk dallojne nga ato te Miloshevici, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Ne shohim përpara për të ardhmen. Ne e shohim dhe fëmijët tuaj tona në harmoni, në një vend ku nuk ka hitches. Nëse kjo nuk arrihet, ne do të jetë përgjegjës para Perëndisë..” thotë në një intervistë për Telegrafin serbe myftiu i Beogradit Mustafa Jusufspahiq

Sipas ketij myftiu “është ne interesin tonë që ky vend të ketë sa më shumë muslimanë dhe një përçarje e myslimanëve të Kosovës, ata janë bërë pakicë në këtë vend. Kjo është me të vërtetë ajo që kam thënë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Gambia, e cila ka vënë në pikëpyetje vendimin e saj për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Kjo është diçka që ne mendojmë sinqerisht. Ne nuk na pëlqen vendi ynë është shqyer, dhe kjo nuk është e drejtë për të ndarë djepin e këtij vendi.”

Duke folur për gjendjen e muslimanëve në Serbi, Beogradi Myftiu theksoi se myslimanët kanë të drejta të njëjta kur është fjala për legjislacionin.

“Problemet nganjëherë lindin në praktikë, varësisht nga komuna në komunë. Ne e vlerësojmë punën e njerëzve të cilët janë të gatshëm të bëjnë diçka të mirë për vendin, sepse jemi shokë në atë histori. Fëmijët tanë rriten dhe rriten në Serbi dhe ne duam atë vetëm më të mirë. Bashkësia Islame e Serbisë ka qenë gjithmonë një pjesë integrale e sistemit mbrojtës të vendit. Si Myftiu Luftës I tregoi se të vazhdojë dhe ne jemi duke punuar për të motivuar myslimanët e këtij vendi se ata janë më shumë në sistemin e mbrojtjes. Ndër të tjera, ata i shërbejnë një term ushtarak..”  thotë ne fund Jusufspahiq.

SHPËRNDAJE