Gjenevë, 10 dhjetor -Të zhdukurit ne Kosovë edeh pas 20 vitesh clirimit te Kosovës dhe pas 10 vitesh pamvaresie mbetet edhe me tutje plage e familjeve kosovare te zhdukurve ne shtetin me te ri ne Evropë. Ceshtja e te zhdukurve ne Kosovë duhet te jete prioritet, para atyre politike apo kufijve te dialogut ne Bruksel, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Disparus au Kosovo: 20 ans après, où en est-on?

Qysh nga lufta në Kosovë në vitet 1998 – 1999 të zhdukurit janë lagë e hapur. Familjarët e të zhdukurve shprehin pakënaqësi për shkak të zvarritjes së ndriçimit të fatit të më të dashurve të tyre.

Gjatë vitit 2014 është gjurmuar në 19 lokacione. Fatkeqësisht jo të gjitha rezultuan me gjetjen e trupave të personave të zhdukur. Pas përfundimit të luftës, fillimisht mbi 6020 persona janë lajmëruar të zhdukur, e sot janë 1647 persona, fati i të cilëve nuk është zbardhur ende.

Me kete teme neser ne Gjenvë, rrespektivisht ne Club Suisse de la Presse mbahet nje konference shtypi me perfaqesues te mediave boterore te drejtuar nga Guy mettan, dreejtor i CSP ne Gjenevë.

Para gazetareve nderkombëtar do te flasin Jahja Lluka, keshilltar i kryemnistrti dhe drejtot i arshives per personat e zhdukur Ibrahim Makolli, she fi delegacionit te RK ne dilaloguj Ksoovë-Serbi mbi te zhdukurit Kushtrim Gara, shef i komisionit qveritar per te zhdukurit ne Kosovë dhe Kushtrim Maliqi, gazetar, eksperte mbi dosjet e të zhdukurve ne ballkan.Résultat de recherche d'images pour "te zhdukurit"

SHPËRNDAJE