Preshevë, 6 mars -Gjykata e Lartë në Beograd sot  fillojnë ri-gjykimin mbi akuzat për djegien e Ambasadës amerikane në Beograd në vitin 2008 pas mitingut “Kosova është Serbi”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Gjyqi është përsëritur me urdhër të Gjykatës së Apelit në Beograd, e cila në vjeshtën e kaluar përmbysi vendimin e shkallës së parë nga mjegulla dhe kontradiktat.

Pjesa e anuluar të aktgjykimit i akuzuari u dënuan me dënime me kusht prej gjashtë deri në 10 muaj burg për një krim të rëndë kundër sigurisë publike, si dhe disa prej tyre, Gjykata e Apelit la në fuqi dënimin për sjellje të dhunshme.

Në bankën e të akuzuarve, do të jetë Dejan Vuçkoviç, Tomin Djordje, Nikola Kosanoviç, Filip Baçkoviç, Dragan Marinkov, Novitović Marko Tomas dhe Milani.

Ata ishin të ngarkuar me para ndërtesës së Ambasadës së aktit të përgjithshëm të rrezikshëm të Shteteve të Bashkuara ka shkaktuar rrezik për jetën dhe shëndetin e njerëzve dhe pasurisë në një shkallë të madhe “.

Janë akuzuar pas një tubim perballe kuvendit të Serbisë “Kosova është Serbi”, e organizuar rreth 18:30 ku godinen e  Ambasadës e SHBA dhe qëlluan me gurë, mollotov dhe objekte të tjera dhe kështu shkaktoi një zjarr që vrau Zoran Vujovic nga Novi Sadi, njfton agjhencia e lajmeve “Presheva jonë”

Ambasada e SHBA në këtë rast nuk ka kërkuar dëmshpërblim, si dhe familjet Vujovic, i cili ishte djegur në një zjarr në ambasadë.

Zyra e Lartë prokurorit publik në Beograd tre vjet më parë nisi një hetim paraprak si për të se kush dhe çfarë lëshimeve të bëra nga policia gjatë dhe pas sigurimit të tubim “Kosova është Serbi”.

SHPËRNDAJE