srpsko, albanski, odnosi, wideBeograd, 10 korrik  -Në kyqytetin serb ne Beograd sot ka nisur punimet e një konference ndërkombëtare organizuar nga agjencia serbe e lajmeve “Tanjug” në bashkëpunim me Agjencinë Telegrafike Shqiptare (ATSH) me temën “Serbët dhe Shqiptarët – Në cilin drejtim?”,. njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Konferenca do të mbahet në hotelin “Metropol Palace”, ku do të diskutohet nga ekspertët serbë, shqiptarë dhe ndërkombëtarë në lidhje me marrëdhëniet mes dy kombeve, rrethanat historike, politike dhe ndërkombëtare që gjenerojnë këto marrëdhënie sot, si dhe drejtimin që mund të marrin në të ardhmen duke pasur parasysh qëllimin e përbashkët të aderimit në BE. Fjalimi kryesor do të mbahet nga ministri serb i Punëve të Jashtme Ivica Daçiç.

 

Daçiç: Prioritet i Serbisë është mbijetesa e komunitetit serb në Kosovë

BetaKonferenca eshte hapur nga drejtuesit e “Tanjug” dhe ATSH, Branka Djukiç dhe Armela Krasniqi.

Ministri i Jashtëm Ivica Daçiç tha sot se përparësia e Serbisë është të mbijetojë dhe të respektojë të drejtat e komunitetit serb dhe të ruajë trashëgiminë kulturore dhe pronën e Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë.

Dacic tha në një tubim “serbët dhe shqiptarët – në këtë mënyrë më tej” ai tha se Beogradi fuqishëm avokon dialogun me Prishtinën, pasi procesi i negociatave nuk ka alternativë, por Serbia nuk do të lejojë askënd të poshtërojë dhe rrënojë.

Ai tha se, ndryshe nga disa partnerë perëndimorë, Serbia nuk e sheh çështjen e Kosovës si një çështje të zgjidhur, por vetëm përmes dialogut mund të ketë një zgjidhje.

“Prioritet i aktiviteteve të Serbisë është mbijetesa dhe respektimi i të drejtave të komunitetit serb, zhvillimi i saj ekonomik, ruajtja e trashëgimisë kulturore dhe pasurisë së Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë dhe Metohi”, tha Daçiç.

SHPËRNDAJE