Image associéePreshevë, 12 gusht -Diaspora shqiptare ne Lugine e Presheves sot gauit tere diten do te jete pa rryme. Pëmrdnem diapsaoren shqipatre sespe vedoret lokal ashtu keshtu jane mesuar pa rryme, por hallim eshte tek qytetaret te cilet jetojne ne vendet e e cilizuara dhe stabile ku nuk guxon te ndalet rryma as nje minute, njofton agejncia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me konkretisht, mesohet se nga ora 7  e mengjesit deri ne oren 19 te mbremjes nuk do te ket rryme per 12 ore rresht ne dy komunat e banuara kresisht me shqiptare, me arsyetimin “per shkak të punimeve të rregullta në internet” (?!) thuajse spaska pasur kur me rregullu rrymen (internetin) por mu tash kur mijera shqiptare nga vendet oaksidentale kane vershuar ne vendlindje per te pushuar e festuar?!

Sipas agjencis se lajmeve “Presheva Jonë” sot ne Lugine do te mbreterorje nje kaos i vertete ku qyetarat do te perballen me probelem te mungeses se rrymes mu ne vlugun e festave. Vetme neser ne Luginee Preshves do te kete mbi 100 dasma, si dhe syne, fejes e hangjeve tjera, ku rryma do t’i paarqweisn nje problem tejtet seroz?!

Disa mergimtare nga Zvicra, Amerika, Gjermania, Belegjika, Austria qe gjen dne aktualisht ne Preshevë i kane pohuar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se ” kjo s’eshte nromale as per komuinat e as per Serbinë qe diasporen shqiptare ne Luginen e  Preshevës e cila mbujh buxhenit e Serbise  per cvod vjet nga 60 milionë euro t ju ndal rrymen mun ne kohen e pushimeve, damsmeve, festave..Turp!..”

 

SHPËRNDAJE