Image associée

Pra, sot shënohen plot 20 vjet që kur NATO u fut në Kosovë, që për shqiptarët konsiderohet jo vetëm nje date historike por edhe synonim i lirise dhe paqes, bashke me te edhe pavaresise se nje shtetit te ri në Evropën e lodhur nga lufta dhe gjaku, shkruan sot agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” me rastin e 20-vjetorit hyrjes se trupave te NATO-s, clirmit te Kosovës te okupatori serb.
Nefail Maliqi nga Presheva eshte gazetari i parë shqiptar që hyri në Kosovë me trupat e NATO-s

Sot mbushen 20 vite që kur Kosova u çlirua nga Serbia me ndihmën e NATO-s dhe vendeve perëndimore. Sot behn dy decenie kur NATO hyri me këmbësori në Kosovë dhe shporri nga tokat tona ushtrinë serbe.

Pra, sic e shihni, shqiptarët e sapo çliruar kanë të ngritur dy gishtërinjtë si shenjë e fitores dhe demokracisë. I madh e i vogël, me dy gishta! Ngritja e dy gishtave, tregon për atë se sa populli e donte NATO-n e bashkë me të edhe lirinë dhe demokracinë, rrugë këto të ndjekura pikërisht nga Presidenti Ibrahim Rugova.

Gjate luftes, sidomos gjate periudhes se bombardimeve të NATO-s në Serbi dhe Kosovë derisa gazetaret amerikan, gjerman,  zviceran e botëror gjendeshin ne front bashke me forcat e UCK-së neper male, shume kelegë nga Kosova kishin ikur, ata gjendeshin ose azilkërkues apo refugjate ne qendra e kampe te ndryshme jo vetëm perreth Kosovës (Shqipëri e Maqedoni) por edhe ne vendet e ndryshme botërore.

Gjate asaj kohe, para cilirimit, kur NATO bombardonte mbi Serbi, për 2 muaj ditë rresht gazetari i Presheva Jonë” Nefail Maliqi u ndodhë në selinë e NATO-s ne Bruksel i cili po ahtu “bombarbrodnte” me pyetje nga selia e NATO-s te cilat emetoheshin shpesh edhe ne CNN dhe Euronews atëbotë.
Do theksuar se gazetari i “Presheva jonë” eshte gazetari i pare shqiptare i i cili hyri n
e Kosovë bashakrisht me trupat e NATO-s.
Ai u gjend ne Kosovë me aeroplan special nga Brukseli. Ne Kosovë gazeatri “Presheva jonë” ishte me nje me nje ekip gazeatrësh prej te vetash të shoqeruar me ushtare amerikanë, zvicerane dhe trupa tjere të NATO-s. Në fillim ne Kosovë u vendosën 50 mijë trupa (shtatë mijë amerikane), Ata u priten ane e kend Kosovës  nga shqiptaret me lule dhe dsuatrokitje duke ngritur dy gishtrinje larte qe ne Kosove me ne fund pas okupimit u vendos liria dhe demokracia!

Amerikanja qe ja qiti veten prej hujit Serbisë ishte  “Pilotja e vdekjes” Nicole Malachowski  (The USA Air Force) bombardoi Beogradin për 200 orë rresht !. Ish-zëdhënësi i NATO-s z.Jamie Shea i cili në njërën nga intervistat për agjerncisë lajmeve “Presheva Jonë” ishte shprehur se “NATO shpëtoi jo vetëm shqiptarët, por edhe mbarë Evropën nga diktatori Milosheviq..”.Résultat de recherche d'images pour "gazetari i pare nato"
natoottt11
SHPËRNDAJE