billhillaclnton11

Hillary and Bill Clinton “citizens” of 7,000,002 among Albanians in the Balkans (in Pristina and Saranda)

 

Fotot, nuk jane vetem kujtime, por jane pjese e historise jo vetëm profesionale por kombëtare kur njeriu, ne kete rast nje gazetar shqiptar takon persinalitete boterore qofshin ato te perfaqesuese te superfuqive apo organizatave  nderkombëtare. Takime te tille ( tre sosh Ne New York, Gjenevë, Crans Monatna) para dy deceniesh kur gjtichka vlonte ne Kosove edhe nentoka, gazetari i agjencise se lajmeve “Preshjeva jonë” Nefail Maliqi kishte takuar dhe biseduar edhe me diplomaten e njohur Hillyry Clitnon, nje mikeshe shqiptareve.

 

Clinton: Kam kenaqesi qe takoj per here te pare nje gazetar shqiptare! 

Ne kete takim, bisede znj e madhe Clinton kihste rrefyer qendrimet e diplomacise amerikane karshi ceshtjes se Kosovës dhe asaj shqiptare ne Ballkan. “Kam kenaqesi qe takoj per here te pare nje gazetar shqiptare!  ..”  i tha znj.Clinton gazetarit shqiptrar nga Presheva.

“Ceshja e pamvaresise se Kosoves eshte nje akt historik dhe me ska kthim mbrapa. Por autortet e Kosovës tash e tutje duhet te dijne te ndertojen Koasoven te zhvillojne vendin dhe avancojne poroceset demokartike dune dneretuar je shtet jurid pa korrupcion dhe krim te organizuar..” ka thëne znj.Clinton gazetarit te “Presheva Jonë”.

Lidhur me dsiatiuaten eshoptareve jashte Kosves, ne kete rast atyre ne Luginene Preshves shfja e diploamcise amerikan ishte shrpehur se “Kur nxen dielli mire ne Kosove e Shqiperi sigurisht keto rrezet do te kapin edhe shqiptaret perskej kufijve të ketyre dy shteteve ne ballkan..”

Hillary Clinton, foli edhe per kontaktet e para me shqiptaret viktime e spsatrimeve etnike kishte qëndruar në Kosovë në vitin 2009 qe kihste viztuar refugajtet ne Srankovec te FYROM.

Kosova dhe Shqiperia vertete u bene “multietnike”. Pas bustit te Bill Clinton ne Prishtinë, tash shqiptaret do te kenë edhe bustin e bashkeshortes se tij Hillary Clinton, por në Tiranë. Me ket mund te thuhet se  Hillary dhe Bill Clinton «banorë» të 7.000.002 në mesin e shiptarëve ne balkan (ne Prishtinë dhe Sarandë), shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Hillary Clinton, kishte qëndruar në Kosovë në vitin 2009, kur ishte përuruar shtatorja e bashkëshortit të saj Bill Clinton.. Qytetarët kosovarë në shumicë kanë qenë që ajo të fitonte këtë garë, për shkak se familja Clinton konsiderohet si familje mike për shqiptarët.

Por kishte pasur edhe një rast tjetër kur çifti Clinton, kishte vizituar shqiptarët. Veçse atëherë, në shtetin fqinjë të Maqedonisë, ku shqiptarët ishin shpërngulur nëpër kampe të ndjekur nga regjimi i asaj kohë. Clinton kishte vizituar kampin e Stankovecit, aty ku kishte një numër të madh shqiptarësh në vitin 1999.Résultat de recherche d'images pour "hillary clinton ne kosovë refugjatet"

SHPËRNDAJE