Ajova, 27 shkurt -Skulptorja Arjeta Miftari sot ka hapur ne Ajova të Shteteve të Bashkuara ekspozitën “Hyjneshat në fron”.

Ekspozita e sakulptores Miftari eshte hapur në bashkepunim me Konsullatën e Republikës së Kosovës në Ajova, ku do të prezantohen nje numer i madh i skulpturave – hyjneshat.

Skulptorja ka thënë në një prononcim për agjencine e a lajmeve “Presheva Jonë” se ekspozita organizohet me rastin e festës së pavarësisë së Kosovës dhe hapet më 27 shkurt 2020.

“Ekspozita hapet më 27 02.2020 në Ajova në Amerikë, në Konsullatën e Kosovës. Ekspozita është organizuar nga Artan Duraku me rastin e festës së Pavarësisë së Kosovës”, ka thënë Miftari per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”.

Skulptorja ka potencu që eshtë nje previlegje i jashtëzakonshem që po me jepte mundesi edhe ne ameriken e larger me prezentu pune e mija duke mos anashkaluar fakti se tashme ajo ka ekspozuar ne shume vende të evropes ose me then ndryshe ne kry qendrat botrore

Sipas saj, ekspozita do të qëndrojë e hapur për një javë në Konsullatën e Kosovës dhe do të prezantohen 15 punime dhe një dokumentar i punës së skulptores.

 

SHPËRNDAJE