Preshevë, 27 shkurt -“Kryetari i Komunës së Preshevës: Une jam per bashkimin e Luginës së Preshevës me Kosovën” (“Predsednik opštine Preševo: Ja sam za pripajanje “preševske doline” Kosovu”) eshte ky titulli te cilin e kane publikuar dje mediat serb ne Beograd duke jur referuar fjaleve te kryetarit te komunes se Presheves Shqiprim Arifit. Analsite dhe qyteatre te Luginesse Presheves keto deklarata  te Arifit i kane cilesuar si demagogjike, sipas te cileve ai “po shpon bira n’uje”

 

Arifi me deklarata te larmishme os edon me ahnger me dy lugë ose eshte dyfytëresh! 

“Qëllimi ynë është që të bëhemi pjesë e Kosovës, e para nuk duam të ndahemi, Lugina përbëhet nga komunat Presheva, Medvegja dhe Bujanovci. Nuk duam që asnjëra nga këto komuna të mbetet në Serbi, e dy tjerat të bashkohen me Kosovën”, ka thënë Arifi.

Ai ka shtuar se përfaqësuesit e Preshevës, Bujanovcit dhe Medvegjës duan që të bashkohen me Kosovën. Por ne te njejten kohe ai del ne zgjedhjet me Serbine kjo del se ai ose don me hanger me dy luge ose eshte dy ftyresh, kupto diten te Hashim Thaci e naten ne Beograd te Aleksander Vucic?!

“Dalja e shqiptarëve nga Presheva e Bujanoca në zgjedhje konfirmon se ato janë pjesë te Serbisë (“Izlazak Albanaca s juga na izbore potvrda da su deo Srbije”) eshte ky titulli tjeter i gazetave te Beogradit qe sot ka pushtuar mediat ne Serbi.

Tham se Shqiperim Arifi po flet me gjuhen e Thacin per bashkimin e Presheves me Kosoven, sepse dhe presidenti kosovar qe trik viktzetze fundit gati ne cdo konfrence ne risjhtimne perserit refrenin tashme te njohur “Presheva do ta bashkojme me Kosoven” cka agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” dite me pare kishte keshilluar qarte Thacin se  “para bashkimit te Presheves, ai se parei ta bashkoje veriun e Mitorovices me Kosoven e cila aktualisht eshte e okupuar nga Serbia”!

Pas dhenies se OK te Shqiprim Arifit dhe Shaip Kamberit per te dalur ne zgjdhjet e Serbisë  medat serbe dhe shoiptare i kane dhene jeohe t emadhe , derisa nga mediat e Beogradit ky vendim i lidereve te Presheves dhe Bujanocit eshte lavderuar, ato shqiptare kane kritikuar. Keshtu mediat shqiptare duke ju rferuar agjenecis së lajmeve “Presheva Jonë” nje medium i vetëm shqiptar ne Luginen e Presheves lidhur me kete ceshtje kishte shkruar se “Presheva harron bashkimin me Kosovën, i kthehet Serbisë, dalin ne zgjedhje te cilen komandanti i UCPMB-së Jonuz Musliu gjithnje i refuzonte”

 

 

SHPËRNDAJE