Beogradi nuk i don emigrantët. Atas jane edhe 300 sosh tjere  qe Serbia i transferon nga Subotica drejt Preshevës nga Subotica 569 km larg, duke kaluar mbi qytetet serbe Beogradin, Kragujevcin, Nishin e Vranjen?!.

Rreth 300 emigrantë të cilët qëndruan në Suboticë jashtë, u kthye në qendrën e pritjes të premten në Preshevë, njoftoi media vendase. Kj nuk eshte hera e pare qe Sebria i perlbedh emigrantet drejt Preshevës nga qendrat tjera ne Serbi.  Në qendren srehimore ne Presheve numri i tyre para ca ditesh ka qenë shume i vogël. Ketyre diteve nga Beogradi dhe Subotica kane ardhur qindra emigrantë, shumica te ardhur ditëve te fundit janë nga Serbia qendrore, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.
Televizioni Suboticës ka njoftuar se zona e fabrikës së vjetër me tulla në qytet kane mbetur edhe  disa Pakistanezë, afganë dhe sirianë, që kanë ikur nga policia dhe se në mes të 100 dhe 150 emigrantë që jetojnë përgjatë hekurudhave. Ata edhe 300 tjere jane transferuar ditëve te fundit ne Preshevë. Një prej emigrantëve nga Pakistani, i tha televizionit se ka tre herë u përpoqën të kalonin në Hungari, por u kthye për shkak  “pamundësiseë për të kaluar kufirin.”

“Policia serbe i na ka marrur pa vullnetin tonë, me zorë deshte s’deshte, të gjithëvew në Preshevë. Ne skemi ardhur ketu per të qënrduar përgjithmone në Preshevë.  Nuk i kuptojmë, pse e na bartin te lart te pshjtë, pse na sjellin  ketu kaq larg, kur  Beogradi apo qytetew tjera janë me afer me Suboticën.. ” ka thënë nje pakistanez për agjenci e lajmeve “Presheva Jonë” sot ne strehimoren e Preshevës

Në Qendrne  e Pritjes në Suboticë aktualisht kane mbteur  edhe  130 emigrantë, kruse qindra tjere jane tarsbnefruar drtjet Preshevës.

Aktualisht në strehimoren e Preshevës shumica emigrantë vijnë nga afërsia të Suboticës dhe Beogradit, të cilët ranë dakord për strehim nga gjendja e dobët e kazermave dhe parqeve. Me ketë del se emigranet jane persona non grata ne Serbi dhe ata “patjeter” duhet te strehon ne Preshevë.

SHPËRNDAJE