seeeeddqq22Harta e mesiperme eshte e botuar nga agjencia e lajmeev “Presheva Jonë” ne shkrimin e djeshem te titulluar: E besoni: Nishi me 11.000 shqiptare, me shumë se Medvegja ?!

 

 

Ja kjo eshte harta e Serbise me Kosoven e okupuar te cilen e botuan disa portale kosovare ?
kosrus11Preshevë, 25 maj  -Dje dhe sot mediat kosovare kane sjellur nje shkrim nga mediat serbe me titull«“Okupimi i heshtur” i jugut të Serbisë nga shqiptarët ( « Tiha okupacija južne Srbije – Albanci tajno kupuju! »)  te cilin shkrim e puglikoi po ashtu edhe agjencia  e lajmeve « Presheva Jonë » me titull : Nishi me 11.000 shqiptare, me shumë se Medvegja ?!  Kjo hartë e Serbise me Kosoven e okupuar te cilen e botuan disa portale kosovare duke me shume se skandaloze ose joseroiztet ndaj shteit te tyre, mossrepskt ose nstaligjik  ndaj Serbisë ?

 

Në pesë vitet e fundit në territorin e Nishit është zgjidhur, sipas vlerësimeve zyrtare, rreth 11.000 shqiptarë nga Kosova  e Lugina , shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jone” duke ju referuar mediave ruse te cilat kane rene ne panikë.

Nga ky shkrim i mediave serbe duke ju referuar nje gazete ruse Sputntik  ishte spekulatviv dhe manipulues aq sa edhe harta te cilen e sjelle aty. Sikur mediat ruse ashut edhe Serbe kete shkrim për « pushtimin » e  shqiptareve në Nish e kishin shoqeruar me je harte te « Serbise se madhe » ne tcilen gfutete dhe Kosova. Nje harte te tille botuar ne mediat slalve nuk eshte ndoshta edhe  qudi, por skandaloze eshte kur te nejtjen harte e shef edhe ne disa media te Republikes së Kosovës, kyresisht ne ato protale te sponzorizuara legalisht e ilegalisht nga Hashim Thaci ?!

Shpehjre eshte shkruar apo botuar ne mediat tona shkrime dhe harta ku eshte pare Kosova nadars nga Serbia, publikuar madje edhe nga vete gazezat serbe. Te pash nje harte te Serbise brenda saj Kosoves per lexuesit dhe viziotret e agjcise se lajemeev «Presheva Jonë» eshte e paparuneshme dhe skandaloze. Pradaj edhe kjo agjenic për te qene korrekt ka botuar hartene Serbise me Kosoven ndaras, ashut siq e publikojn eedhe mediat shipatre, amerikane e boterore…    kosrurkas11

SHPËRNDAJE