ramaivaaaPreshevë, 14 tetor  / SKANDALOZE: -Edi Rama sot duke folur për bizneset dhe raportet mes serbëve dhe shqiptarëve  ka marrur një citat nga Ivo Andic, i njohur në Tiranë, Prishtinë, Preshevë.. si antishqiptar. Edi Rama ka cituar Andricin të ketë thënë se “politika që duhet të jetë më afër të shpresojmë, mos kini frikë dhe nuk duhet të ekzistojë mes shpresës dhe frikës”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Ivo Andric arkitekt  i shfarosjes së shqiptarëve ne Ballkan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ne Nish ka cituar armikun e perbetuar te shqiptareve Ivo Andric  duke thënë “nuk ngrihet në ajër në mes frikës dhe shpresës.” Dhe kjo deklarate e Rames ne Nish ka shokuar jo vetem pjesemarresit shqiptare ne kete forum por edhe ata serbe, këta te fundit për të mirë. Siq dihet nder shiptaret dhe hostorikisht Ivo Andric njiht si “hitler” i shiqptareve i deshmuar nga politika dhe shkrimet e tij  (“Ivo Andrić: Albaniju treba podijeliti. Albanci uopšte nisu narod“) dhe njihet si arkitekt  i shfarosjes së shqiptarëve ne Ballkan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ne Nish ka cituar armikun e përbetuar të shqiptarëve Ivo Andric  duke thënë “nuk ngrihet në ajër në mes frikës dhe shpresës.” Dhe kjo deklarate e Rames në Nish ka shokuar jo vetëm pjesëmarrësit shqiptarë ne këtë forum por edhe ata serbe, këta te fundit për të mirë. Siç dihet nder shqiptarët dhe historikisht Ivo Andric njihet si “Hitler” i shqiptarëve i dëshmuar nga politika dhe shkrimet e tij dhe njihet si arkitekt  i shfarosjes së shqiptarëve ne Ballkan.

“Te jetosh në mes frikës dhe shpresës nuk është gjithmonë një hapësirë ??dhe shumë kalojnë jetën e tyre në dhomën e errët e pritjes, ku asgjë nuk ndodh kurrë. Unë besoj se sipërmarrësit janë, nga natyra e tyre në mes të frikës dhe gjithmonë shpresoj të zgjidhni shpresë, sepse, përndryshe, të falimentojnë, ndërsa politikanët e zgjedhur kanë frikë, sepse ata nuk janë në rrezik për të shkuar falimentuar .” tha Rama sot ne Nish duke citur Ivo Andric.

Politika antishqiptare e serbeve nis pikërisht nga ky shovinist serb Ivo Andric i cili në librat e tij hedhë vnerë e mbi shqiptarët në Ballkan. Ai është elaborues prej vitesh me synim zbrazjen e tokave nga popullsia shqiptare dhe serbizimin e tyre në mënyrë sistematike, si dëshmohet sot me Medvegjën dhe Luginën e Preshevës e të mos flasim për Nishin i cili dikur ishte i shqiptarëve. Në funksion të kësaj politike antishqiptare me decenie te tera  janë angazhuar Nikolla Pashic, Vasa Cubrolivic, Drazha Mihajllovic deri tek Ivo Andric e  akademia e shkencave serbe

SHPËRNDAJE