vuccssssPreshevë, 14 tetor  -Shqipëria ne krye me kryeministrit e qeverise Edi Rama të jetë ndërmjetës në dialogun me Prishtinën..” ka thënë drejtori i Qendrës për Rajonalizim, Aleksandar Popov, citon agjencia e lajmeve “Presheva jonë” mediat e Beogradit.

Popov i tha agjencisë së lajmeve Tanjug në margjinën e gjashtë të Forumit të Sigurisë në Beograd, se pikëpamjet janë kontradiktore mes Serbisë dhe Shqipërisë, por kryeministrit i Shqipërisë, Edi Rama dhe homologu i  tij, Aleksandër Vuçiq nuk është se kanë lidhje të këqija, kjo po dëshmohet edhe me bashkëpunimin e vendeve, transmeton “Presheva jonë”

“Kur bëhet fjalë për tribuna publike, veçanërisht të përcjella medialisht, është normale që secila palë të shpalos qëndrimet e veta, sepse secili dërgon mesazh, jo vetëm trupit të tij zgjedhor, por edhe atyre që mund ta rris ndikimin”, tha Popov.

Ai ka shtuar se deklarata e Ramës për pavarësinë e Kosovës dhe në lidhje me minierën e Trepçës, në fakt ka dërguar një mesazh për shqiptarët e Kosovës dhe të Shqipërisë se ai qëndron pas tyre dhe siç sqaroj ai është përpjekur të fitoj kredibilitet.

“Pengesa e Qeverisë së Kosovës është se me marrëveshjen e Brukselit ajo po i gërmon një gropë vetës, sepse ajo i eliminon vetes një perspektivë evropiane, duke menduar se po ia bënë Serbisë. Ata e duan që sa më shpejt ta marrin ‘listën e bardhë të Shengenit’, sepse kjo u kërkohet prej qytetarëve të tyre”, tha Popov.

Ai shtoi se nëse shqiptarët e Kosovës të vazhdojë të pengohet Bruksel bien dakord, kjo mund të tolerohet për një kohë, por konsiderohet, më vonë mund të çojë në ata që e kanë njohur Kosovën e pavarur të ndryshojë atë vendim

SHPËRNDAJE