remooof11Gjenevë, 1 qershor  -Disa hapa nga Liqeni i Gjenevës ne mesin e shume  lokaleve te biznesit apo dyqaneve te larmisheme të butiqeve te oreve apo tekstlit te modës, gjendet edhe Restauranti-Pizreria “Chez Remo” qe drejtohet nga Remo Ahmeti dhe vëllezërit e tij Allan dhe Sinan Ahmeti, nga Mitrovica.  Ata qe plote dy decenie  janë dëshmuar ne fushen e biznesit, sidomos ne Gastronomi.

 

 

Bonjour, Buongiorno, Guten Tag, Hello dhe Mirë se vini te “Chez Remo ” !..

???????????????????????????????Muharrem (Remo) Ahmeti nga Mitrovica, dje minatori më i ri i Trepçës sot patron i Resaturantit-Pizzeri “Chez Remo”   shpjegon pe ragejncie elajemeve “Presheva jonë” se “Sa isha ne Kosove edhe pse ishe i ri ne moshe, kurre nuk me ka shkuar mendja te le Trepcen, Mitrovicen time. Por, jeten gjithëhere nuk mud ta drejtosh vetem, nganjëhre edhe te imponohet deshte s’deshte..”

 

“Ndodhi si ndodhi edhe ne sikur shume shqiptar u desht t ja kthejm shpinden padashje vendlindjes per nje jetë, per nje persptkive me te mire, bile te fëmijeve tanë..”   thote Remo Ahmeti i cili per nje moment e ndërpete biseden me ne, per të rrespetkuar dhe pritur klientet, mysfiret me buzëqeshje dhe me pershëndetje ne tri gjuhë: Bonjur, Buongiorno dhe  Guten Tag !..

 

Do theksuar se “buken” e resturanit të pronarit shqiptare nga Mitrovica ne Gjeneve e ngrenë jo vetem zvicerane por dhe shume personalitete, këngetar dhe bznismen te njohur shqiptar nga Prishtina, Motrovica, Tirana e Presheva…

remooooooo

Sinan Ahmeti shef i kuzhinës ne rastaurantin «Chez Remo » ne Gjenevë për agjencinë e lajmeve «Presheva jonë» i cili kuzhinen e ka pasion rrefen se «nuk ka më kënaqesi se kur pjata ju shkon plote me ushqim klientetit e ajo kthehet paspak e zbrazët,  që njekohesisht eshte nje lehtesim edhe per pastruesit e enëven, te cileve nuk ju mbete shume punë te intrvenojne.”

“Tek ne nuk hedhet  kurre buka apo gjellërat ne «pubelle».  Vec se asaj se eshte gjynah,  porse në pjatatat e klientëve tane nuk mbetet gjë dhe nuk ka cfare per te hedhur. Kjo eshte nje sukses tjeter per kuzhenierët profesional » thote shefi  Sinan Ahmeti

 

Nga kjo vizite tek restauranti «Cher Remo » mesua se nga duart e shqiptarit ne Mitrovica Sinan Ahmetit, kuzhinierit te rersauratntit «Chez Remo»  ne Gjenevë ushqehen me bukë dhe specilialitete mbi 100 mije zviceran ne vit.

 

Vec kesaj, nga zcedranet mesuam se  humanizmi dhe bujaria e trasheguar nga Kosova  nuk ju mungon  vëllezerve Ahemti te cilet ju ndimojne sa here eshte nevoja ndonje te uritur apo që nuk eshte në gjendje te paguaj. Ata, per cdo dite nga 10 apo 15 piza, shujta te nxehta ju dhrojne gratis të varfurve gratis. Sipas patronit te restaurantit Muharrem (Remo) Ahmeti «Ne fakt ne Gjeneve, ne kete metropol evropian, sot nuk hjek kush per buke, por muajve te fundit raste, sidomos refugjate shqiptare por edhe nga vendet e ndryshme te botes te cileve here pas here ju ndihmojmë, ju ofrojme bukë apo ndonje pizzë..»

 

Veq keasja kemi kuptuar se sliadariteti dhe humanizmi i Vlelzerve Ahmeti ne gjenve kalon kufijte e zvicres deri en Kosovë të cilet ne këto keto kriza sociale e  pupëpunesi te madhe,a ta  majne disa fmailje ne vendindje, ne Mitrovicë dhe Kosovë..???????????????????????????????

SHPËRNDAJE