Mërgimtarët nga Zvicra dhe dispare qe 20 vjet e me shume “sillovaten” dhe mashtrohen me bileta nga agjencite shqiptare në Zvicer dhe perendiim qe dyshohet se pas tyre qendron mafia. Themi kështu, sepse jemi deshmitar se shqiptaret jane te vetmit qe paguajne beleta per aeroplon ne drejtime te Kosovës me cmime astronomike disa fish me shume se sa ato destinacione tjera evropiane apo boterore. Kjo mafia e biletave dhe mashtrimi i mergimitarreve nga ana e agjencive te udhetimit  (Zurich, Basel dejh Gjenevë) ne Zvicer ka shkatuar revolte tek diaspora shqiptare te  cilet  kane vendosut te protestojne me 1 shtator te ketij viti per t’i thene stop ketyre mashrtuesve, stërshitësve dhe matrapazeve te biletave, shkruan agjen cia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Zyrtare: Protesta do të jetë më 1 shtator 2018 nga ora 18 në Altstetterplatz në Cyrih, pranë Konsullatës së Kosovës

Mërgimtarët nga Zvicra edhe pas dy decenieve nga clirmi i Kosovës vazhdojne te malltretohen e mashtrohen me bileta nga njerez te pa ndergjegjshëm. Institucionet në Kosovë janë të njoftuara për këto raste, por deri tash jane duke heshtur (?!) nuk po arrijnë t’i parandalojnë ose dyshohet se mund te jente te lidhur me agjncite e fluturimeve.

Mashtrimet e diaspores shqiptare nga keto matrapaz te agjencive shiptare te fluturimeve ne Zvicer ka shqetesuar edhe autoritetet dhe mediat zvicerane, ku policia ka nisur hetimet ne disa raste. Veq kesaj jane edhe disa portale, ne Zvcer e gjetiu  qe po i kontribuoje kesaj mafie te biletave te cilet agjenci po bëjne reklame tek ato duke rjepur dipaoren shqiptare me cmime te larta astronomike?!

“Shqiptarët protestojnë kundër çmimeve të larta të biletave (“Albaner protestieren gegen hohe Ticketpreise“) eshte ky titulli i gazetes se njohur zvicerane “20Minuten.ch” e cila ben fjale per mobilizim e shqiptareve ne Zvicer per t’i then fund cmimeve te shtrenjta dhe matrapazeve shistes e stershites te bileve ne Zvicer dhe vendet tjera perendmore ku shioptarer jane gjtihn je viktime, te cilet paguajne me se shtrenjti se qytret tjere evropian dhe alttrotohe cdo here nëpër aeroporteve.

Prezantuesi shqiptar Altin Marku njoftoi në Instagram datën për protestën kundër fluturimeve të shtrenjta. Kryesuesi i kësaj lëvizje, prteste gjthkombetare ne Zvicer është Altin Marku (33) nga Lucerni,  moderatori i programit zvicerano-shqiptar “Fol Shqip Show”.

Që nga e mërkura është e qartë: Protesta do të jetë më 1 shtator 2018 nga ora 18 në Altstetterplatz në Cyrih, pranë Konsullatës së Kosovës.

SHPËRNDAJE