Résultat de recherche d'images pour "Kofi Annan kosovo"Gjenvë UN, 18 giusht (Nefail Maliqi)  -Në moshën 80 vjeçare sot ne Zvcer ka vdekur ish -Sekretari i Përngjitshim i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Gjeneva.  (Kofi Annan est mort ce matin en Suisse!)

Kofi Annan ishte në krye të Kombeve të Bashkuara në periudhën e luftës 1998-1999, kur komuniteti ndërkombëtar ndërhyri për t’i dhënë fund terrorit të Serbisë së Millosheviqit në Kosovë  Ai në mandatin e tij si sekretar i përgjithshëm, Annan vuri Kombet e Bashkuara në shërbim të rindërtimit të Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” (Former UN Secretary Kofi Annan died, aged 80)

Ai ishte i pari afrikan që mori rolin e diplomatit më të lartë në botë, duke shërbyer dy mandate nga 1997 deri në 2006. Ishte edhe fitues i çmimit Nobel për paqe. Kofi Anan shërbeu si i dërguari special i OKB-së për Siri, duke bërë përpjekje për të gjetur një zgjidhje paqësore për konfliktin në këtë zonë. Ai gjithashtu ka qenë sekretar i përgjithshëm gjatë luftës së Kosovës, dhe luftës në Irak. Ai e ka quajtur të paligjshëm pushtimin e Irakut.

Autoritetet më të larta të vendit tonë kanë shfaqur pikëllimi e tyre për vdekjen e ish Sekretari i Përngjitshim i OKB-së, Kofi Ananit. Ato kane përkujtuar se Kofi Annan ishte në krye të Kombeve të Bashkuara në periudhën e luftës 1998-1999, kur komuniteti ndërkombëtar ndërhyri për t’i dhënë fund terrorit të Serbisë së Millosheviqit në Kosovë  Ai në mandatin e tij si sekretar i përgjithshëm, Annan vuri Kombet e Bashkuara në shërbim të rindërtimit të Kosovës.

SHPËRNDAJE