islbernee111Preshevë, 10  shator   -Kanë mbetur edhe pak ditë deri te Festa e Kurban Bajramit. Në këtë ditë besimtarët myslimanë bashkohen në numër më të madh nëpër xhami për ta falur Namazin e Kurban Bajramit. Në Fitër Bajramin e kaluar ka pasur iniciativë të disa qytetarëve që falja e namazit të bëhet në ndonjërin nga sheshet e Prishtinës. Po duket se kjo nuk do te ndodhe per shkak paftesise se polcise per t ju bere roje, kujdesur sikur ne Zvcer apo Blegjike (shio fotot) dhe nga servilizmi i politikes kosovare ndaj Evropes e cila juka zene bishitn me dere, ka shkruara agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Shqiptaret me muslimanet në Zvicër, Belgjike sikur ne Tirane, falen edhe në sheshe, madje edhe nen perkujdesjen e policisë

belgjiiNdyrshe nga kjo shiptaret apo mulsimanet ne Zvcer nu e kane kete problem. Ne Zvicren, vend ky pa komplekse , jo e ngarukart nga urrejtja apo racizmi,  qe njihet si shembll e tolerances nderfetare dhe e domokracisë,  deri tash nuk ka mesuar se ku te falen apo ku t mos falen muslimanet. Madje ata jane falur ne sheshe, bile edhe para konfederates helvetike (Musulmans priant sur la place fédéraleBerne), kane shkruar mediat zvicerane, transmeton “Presheva jonë”.

 

Kurse disa kantone shpesh kaneë liruar shkollat apo Kishat per t’u falur muslimanet per Bajram apo per diten e gjumase per shkak numrit te madhe te xhematit. Prandaj,  Prishtina duhet liroeht ngha kompleekset dhe te ndale sevilizmin e saj  dhe racizmin fetar në Kosovë. Psh, shqiptaret me muslimanet ne Zvicer falen edhe në sheshe, madje edhe para Konfederates helevetike ne Bernë qe ka kaluar pa kurrefare incidenti. Nese Kosova, policia e saj nuk eshte e aftë, nuk eshte  ne  gjendje te mboje pelegrinet e saj ne Kisha e xhamia, atëhere si eshte e afte te mbroje shtetin?! Polici e afte nuk eshte vetem atëhere kur jepin qytek e pergjakin qytetaret e saj ne protesta, pro integritetit territorial te Republikes se Kosovës ?!-

isllltirraa

SHPËRNDAJE