Sipas kryetarit të Shoqatës “Çamëria”, Festim Lato, sot do t’i zgjedhin institucionet udhëheqëse që do ta çojnë përpara çështjen çame, deri në përmbushjen e objektivave politike kombëtare të popullit të Çamërisë, si dhe do të formohet edhe Forca Mbrojtëse e shtetit çam. Çamëria shpallë pavarësinë para Preshevës. Ajo dodhi sot në ora 14:00. E permendem Preshevën, sepse Kosova Lindore aktualisht gjendet i vetmi territ nen regjimin sllav. Perkunder  ndrrimitt epushteve lokale ne Luginen e Preshevës ne avancimin e ceshtjes kosmvëtare nuk eshte bere asgjë, pervec pasurimit te liderëve. Ne fkat me nje deputet, qe nuk thone rastesisht me një lule s cel pranevra. Se eshtë amortizuar dhe deshtuar politika e “liderucëve” te Preshevës  me Luginen  deshmon fakti, se deri tash nuk eshte realizuar anje kerkse sipas vullnetit të  popullit, sikur harresa e  Refererednumit te  1-2 marsit 1992 për automimi dhe ribashkim me Kosovën te cilin e akt te vetvendosjes e agaranton edhe karta e OKB-së për popujt autokton. Pastaj Asociacioni Komunave Sqhiptare (AKSH), incidenti, hajgrja e fundit e liderëve shqiptarë me Begradin me lapidarin e UCPMB-së, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Shpallja e Pavarësisë së Çamërisë ndodh sot, deklarata lexohet në Vlorë, Deçan dhe Komoran

Shpallja e pavarësisë së Çamërisë pritet të shpallet në ora 14:00. Për këtë arsye, në Deçan janë mbledhur anëtarë të Ballit Kombëtarë të Kosovës.

Deklarata e shpalljes së pavarësisë do të lexohet në të njëjtën kohë edhe në këtë takim.

Në takim po marrin pjesë kryetari Selmon Berisha, nënkryetari Hasan Sala dhe bashkëpunëtorë tjerë të Ballit Kombëtarë.

SHPËRNDAJE