hashhsssPreshevë, 30 tetor  -Liderët e Lugines së Preshevës, qe dje Thaci i kishte bërë “rezil” për lapidarin e  UCPMB-së,  pas heqjes se Adem Jasharit sot nga Mitrovica permes agjencise së lajmeve “Presheva jonë” kane pyetur: Ku je o  Hashim trimi, pse mbrojte sot Adem Jasharin në Mitrovicë, që na bane horë para pesë vitesh për lapidarin e UCPMB-së.. Tash bile e ke me lehtë ta mbrojsh se sheti eshte i yti eshte ilire të cilin ta cliroi UCK ne krye me heroin kombëtar Adem Jashari..”!

Para pak çastesh ka nisur largimi i sheshit “Adem Jashari”, në veri të Mitrovicës. Në këtë hapësirë ishte vendosur një cilindër betoni me diametër 1.5 metra, në udhëkryqin kryesor në “Lagjen e Boshnjakëve” nga banorët shqiptarë, duke e emërtuar atë Sheshi “Adem Jashari”.. Ndryshe, ky shesh ishte vendosur në korrik të vitit 2014, nga vet banorët e këtushëm, në shenjë sensibilizimi për institucionet, kundër veprimit të sheshit “Car Lazar”, në veri të Mitrovicës.

“Lapidari i UÇPMB-së nË Preshevë te mbesë mësim dhe shkollë për liderët atje. Apeli im është shumë i qartë për Preshevën, qe liderët e Luginës të punojnë bashkarisht, të jenë unik dhe të kenë veprim dhe strategji të përbashkët në favor të realzimit të drejtave kombëtare te shqiptareve në Serbi”, kështu është shprehur për “Presheva Jonë” ish-ministri i jashtëm i Kosovës Hashim Thaçi sot president i Republikës

Rreth heqjes se lapidarit te UCPMB-së ne janarin e ftoft te 2013 Thaci dha deklarata te “nxehta”  qe duke se  ishte  bërë pak “nervoz” duke u drejtuar liderëve ne Presheves me këto fjalë:  Turp, pe rlidertet e Lugines se si nuk ben asgje per te mbrojtur lapidarine  UCPMB-së..”

 

Liderët e Lugines së Preshevës, qe dje Thaci i kishte bërë “rezil” për lapdoiarine  UCPMB-së,  pas heqjes se Adem Jasharit sot nga Mitrovica.  ” Ku je o  Hashim trimi, pse mbrojte sot Adem Jasharin në Mitrovicë, që na bane horë para pesë vitesh për lapidarin e UCPMB-së.. Tash bile e ke me lehtë ta mbrojsh se sheti eshte i yti eshte ilire të cilin ta cliroi UCK ne krye me heroin kombëtar Adem Jashari.. Edhe kjo eshte turp i Thacit dhe EditaTahirit te cilet n’midis Kosoves e perzune Adem Jasharin, aksion ky i cili u duartrokit ne Beograg, lajm ky qe pushtoi medit serbe…”, ka thenë per agjenciné e lajméve “Presheva jone”  Jonuz  Musliu, kryetar i KKSH njeherit ish drejtor politik i SHP te UCPMB.hasfff

 

SHPËRNDAJE