Preshevë, 28 shkurt “Unë jam i trishtuar për të dëgjuar nga shpërthimet në objektin ushtarak Kragujevac në Serbi, e cila rezultoi në vdekjen e të paktën një person, me shumë të tjerë të plagosur apo të humbur. Mendimet e mia dhe simpati të thellë janë me të gjithë ata që janë prekur dhe me popullin serb…” ka thënë shefi i NATO-s Jens Stoltenberg, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Si autoritetet serbe janë duke punuar për të krijuar faktet e kësaj tragjedie, unë dua të përcjell solidaritetin e NATO-s në këtë kohë të vështirë, thuhet ne vazhdim te”Deklaratë së  Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s në shpërthimet në objektit Kragujevac Ushtarake

Serbia është fqinji i NATO-s dhe një partner i vlefshëm. Aleanca mbetet e përkushtuar për të ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor, përfshirë Serbinë, për të në mënyrë të sigurtë të ruajtur rezervat e tyre armë për të shkatërruar municionet e rrezikshme të tepërta.

SHPËRNDAJE