usatrakeePreshevë, 20 shator  -Në poligonin Eugen Kvaternik te Slunjit (Kraaci)  jane mbajtur sot manovra te perbashketa ushtarake me moton IMMEDIATE RESPONSE 16. N eketo manovra pos serbise, po marrin pjese te gjitha ushtrite e viseve nga  ballkani (nga dhjete vende) te pira nga ato amerikane, përfshirë ketu edhe forcat e armatosura nga Republika e Kosovës dhe Shqiperisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Amerikanët kane  ftuar edhe frocat e Kosovës por jo edhe ato nga  Serbia

preshksoosddKjo është një stërvitje vjetore shumëkombëshe ushtarake që po zhvillohen ne Kroaci. Në stërvitje anëtarëve të përfshirë të forcave të armatosura të dhjetë vendeve si nga: Amerika, presjhmajaaShqiperia, Kosova, Kroacia, Sllovenia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Maqedoni dhe Mbretëria e Bashkuar) forca keto qe jane nen Komandne  tone te  SHBA-ve në Evropë. ” ka pohuar oficeri i larte amerikan Major William Martin, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

“Ushtrimi është kryer me qëllim të ndërtimit të besimit dhe promovimin e sigurisë dhe stabilitetit rajonal, për të forcuar aftësitë partnere dhe rritjen e ndërveprimit të marrin pjesë vendet anëtare të NATO-s dhe partneritetit për Paqe..”  ka deklaruar oficeri tjeter amerikan Adrian Arnet.

Përveç këmbësorëve dhe forcave të motorizuara që marrin pjesë në stërvitje, jane edhe avionëve luftarakë amerikan F-16.preshhsfff

 

SHPËRNDAJE