e4laladdNev York/UN,  20 shtator “Filipinezja Leila de Lima, është zgjedhur Sekretare e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara..” ka shkruar nje portal kosovar (Zeri) qe thirret dofare burimeve te saja ?!..te cilin informacion nuk e kane mediat serioze boterore nga vendi i ngjarje qe po ndjekin Asamblene e Pergjithshme te OKB-së ne New York. Gazetari i agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ka kontaktuar zyraret e OKB-se, te cilet kane dematuar lajmin e perfolur ne disa media te Kosovës.

“Nuk kemi degjuar per ket emer dhe nuk ka qene kanditate fara kjo femër ne postin e sekretarit te pergjithshem te OKB-së. Negociatat dhe zdhjet per pasardhesin e Ban Ki-monn   jane duke vazhduar..” ka deklaruar zyrtari i Kombeve te Bashkuara per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” nga selia e OKB-së ne New York duke demantuar lajmin i cli per moemnti doli vetem ne disa poratle kosovare.

Pas votimit të tretë të fshehtë të anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, Sekretari i ri i Përgjithshëm i OKB-së pritet të zgjidhet në muajin e ardhshëm, pra në tetor. Sipas angjecise se lajmeve “Preshva Jonë” ish-kryeministri i Portugalisë, Antonio Guterres (shef i fundit i UNCR-së  e ka konsoliduar një epërsi të fortë në garë për t’u bërë shefi i ardhshëm i OKB’së.

elleleee

SHPËRNDAJE