Preshevë, 22 qershor -Lugina  e Presheves edhe pse jo perfshire ne prtocesin e dialogut mes Kosoves dhe Serbisë ne Brukselit, megjithate interesimi i nderkombëtareve eshte shtuar ne për porblemet  e shiapterve ne jug te Serbisë. Kjo dehsmon edhe viziuta e shpeshta te misioneve te BE-së, OSBE-së, Zvcres  a ambasadoreve boter ne Lufinee Preshevës, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Keshtu, në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), dje kryetari Shukri Ymeri, e
priti në një takim Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd,
Kyle Scott i ci u intersua per situaten ekonomike dhe pltike, ne evcanti për te drejta e shqiptareve entik ne Luginen e Preshevës

Gjatë takimit ndër të tjera është biseduar me shumë interes për gjitha fushat e
Këshillit Kombëtar Shqiptar që ka kompetencë dhe zgjidhja e problemeve dhe qasja
ndaj sfidave të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.Shqiptar dhe njëkohësisht e njoftoji me gjendjen në KKSH dhe sfidat me të cilat po
përballen shqiptarët e këtij rajoni. Kyrewtari i KKSH-së dr.Ymeri pas ketij takimi ka  tghene për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se “takjimi me amabsadorin amerikn Scott ishte nje takim i frytshem pune dhe miqesor me te ciliu  biseduam kryesisht për aktivitetet e KKSH-së sfidat si dhe situaten dhe hallet e qytetareve tane ne Luginen e Preshevës..”

Takimi kaloi në një atmosferë diskutimesh miqësore. Ne fund kryetari Ymeri ka falënderuar ambasadorin amerikan për viziten dhe interesimin e SHBE-ve për misionin e KKSH-së dhe Luginen e Preshevës.

SHPËRNDAJE