Résultat de recherche d'images pour "izložbe goveda simentalske"Fituesi absolut i ekspozitës tretë racës Simmental në stadiumin e qytetit në Bujanoc fyt “Sharri”, pronar i të cilit Zenel Halili nga Tërnoc të Madh.

Familja Halilit qe u prezentua me tre anëtarë, lopa  eytre “Sarri” ne këtë vit që nga prilli deri tash ka dhuruar 5141 litër qumësht. Ky eshte rekord ne “Jug te Serbisë” qe prshfshine pos Bujanot, Medvegjes e Presheves edhe dhejtar komuna tjera serbe, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në kategorine e mëshqerrave fitues eshte Momcilo Ristic nga Krshevica dhe Nebojsa Cvetkoviq nga Thueljica dhe Shahide Hajrullahu nga Nesalca.

Në kategorinë e lopëve pjellje te parë, juria i dha para pronarit Nexhmedin Idrizi nga Bilaç.

Çmimi i dytë shkoi për të pronarit fyt Suzana Trajkoviqit e nga Ljiljanca dhe cmi i trete tek   Ismet Ibrahimi nga Lucani. Në vendin e tretë, kategoria e fundit e lopëvve tzr urta shkoi tek Ismet Iseni nga Nesalca etjj

Këto vendimet e marra nga juria e ekspertëve: dr Radivoje Djurdjevic (Velika Plana), Dragan Mojkovac (Zemun), Goran Jakovljevic (Velika Plana), Natasha Stijoviqi (Zemun) dhe Zoran Tomiç (Vranje).

Në këtë, ekspozita e tretë rresht në pjesën e konkurrencës është e përfaqësuar nga 75 krerët e bagëtisë dhe 30 dele dhe dhi. Ekspozita ishte një mungesë e dukshme e përfaqësuesve të lartë të pushtetit lokal?

SHPËRNDAJE