Gazeta ditore “Danas” shkruan se disa qytetarë të Vranjës së fundmi kanë konfirmuar se kanë marrë ftesa në adresat e shtëpive të tyre për një stërvitje ushtarake shumëditore, e cila do të mbahet në bazën ushtarake jugore afër Bujanocit.

“Kam marrë një telefonatë në adresën time të shtëpisë, nga një dërgues i cili më ka lënë njoftim për t’u paraqitur në repartin ushtarak vendor”, transmeton korrespondenti i kësaj gazete deklaratën e një pesëdhjetë vjeçari nga Vranja, i cili ka gjetur një. telefonatë në kutinë postare dhe një tregues se po telefonohej nga MM, të cilën e interpreton si “ftesë e Ministrisë së Mbrojtjes”.

Një tjetër burrë nga Vranja i tha Danadit “se kishte marrë të njëjtën telefonatë rreth pesëmbëdhjetë ditë më parë dhe se kishte shkuar në shërbimin lokal të departamentit ushtarak në Vranjë për të kontrolluar se për çfarë bëhej fjalë”. “Më thanë se ishte një stërvitje ushtarake tetëmbëdhjetë ditore në bazën e Ushtrisë Serbe afër Bujanocit.

Nëse nuk jam gati për të shkuar, duhet të dorëzoj raportin e mjekut, pas së cilës do të dërgohem në Spitalin Ushtarak në Nish, ku do të më kontrollohet shëndeti”, tha ky vranjas. Së fundmi është rritur intensiteti i tureve të njësive në Zonën e Sigurisë Tokësore drejt Kosmetit nga oficerë të lartë të Forcave Tokësore të Serbisë (GDF). Baza Jugore gjendet në afërsi të Bujanocit.

SHPËRNDAJE