jssPreshevë, 21 qershor  -Pas lajmit ne mediat shqiptare se  “Basketbollisti i Barcelonës po “shqiptarizohet” dhe ka zgjedhur per te luajtur  FC Kosova, njofton agjncia e lajmeve “Presheva jonë”, lajm ky qe nuk i ka pëlqyer Serbisë, cka Beogradi duket se ka inteventuar menjehere tek Madridi zyrtar.

Keto “pengesa” te basketbolistit te njohur tashme “kosovar” mediat serbe i kane interpretuar se “Pasaporta e Kosovës është e pavlefshme në Spanjë..” Madje sipas zbulimeve te mediave serbe te Beogradit “Qeveria spanjolle nuk e njeh Kosovën dhe për këtë arësye nje shtetas te saj nuk e lejon te beje lodra me  pasaporta..”

Bile, bile Lojtar i Barcelonës basketbollit Justin Dolman, i cili kohët e fundit u pajtua për të luajtur për përfaqësimin e Kosovës do të trajtohet si amerkan, emqe ky vend mi i shqiptareve njeh Kosovën si shtet të pavarur.

 

“Pasaporta e Kosovës nuk është e vlefshme në territorin e Spanjës, sepse Kosova nuk është shtet dhe prandaj nuk njihet nga Spanja. Prandaj, nuk ka Dolman nuk është ndonjë lojtar nga një vend që Spanja nuk e njeh, nuk mund të regjistrohen. pasaporta është e pavlefshme në Spanjë..” paska thene, nes eeshte e sakt   Sekretari i Përgjithshëm i Sportit në Qeverinë e Spanjës Migel Kardenal.

Sipa smediave serbe basktbollisit Dolman i Barcelonës “nuk mund të luajë në territorin e Spanjës, kur është fituar nënshtetësinë e Kosovës.”

Kur lexon analizat dhe konstatimet  e mediave serbe duken me shume se qesharake, naive dhe raciste kur dihet se ne boten e civilizura me tradite shteti demokratik nje person mund te ket 3-4 pasaporta sikur futbollistet shqiptar apo zviceran, amerikan (te Zvicres, Frances, Shqipërise, Kosovës..) e ndoshta me shpejte vetem nje pasaporte ate te Shiperise Natyrale, pasi serbet jane bere aq merak qe shqiptaret te kene vetem nje pasaporte e jo me shumë, ka shkruar ne fund agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE