delegacPreshevë, 21 qershor  -Një delegacion i Lëvizjes prej 5 anëterësh, te prirë nga nënkryetarja Fatmire Kollçaku dhe Donika Kada-Bujupi kane vizituar sot ne oret e pasidites Preshevën ku kane zhvilluan takime me drejtuesit e kësaj komune dhe lokalet e maternitetit jashtëspitalor, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Para se te nisin viziten me pushtetaret lokal delegacioni nga Kosova  te prire nga Donika Kada-Bujupi  jane ndalur para ish-lapidari i UCPMB-së te cilet bene homazhe duke vënë lule, me nje zë -Lavdi!

Delegacioni  nga Vetvendosje ne Preshevë ka njoftuar pushtetit lokal se kjo levizje vazhdimisht nga Qeveria e Kosovës dhe Shqipërisë kane kekruar përfshihen në mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që jetojnë në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë.

 

Fillimisht delagacioni i deputeteve shqiptare nga Prishtina ka shprehur shqetësimet  e veta për  situatën aktuale ne Luginen e Preshevës pë rpltika diksrminuesev serbe qe po ushtorjne ne  rajon si dhe  për zbrazjen e Medvegjes dhe mjediseve tjera shqiptare nga radhet e te rinjve tanë.  Delegacioni i VV në Preshevë, kërkuan nga liderët e Luginës qe te punojn e me shume ne zbatimin e Referendumit të 1-2 Marsit te vitit 1992 , ku u shpreh vullneti gjithpopullor për ribashkim me Kosovën.

 

Deputetja Donika Kada-Bujupi  nga kjo viizte  e pare ne Presheve ajo ka falendreruar për mikëpitje. Njëkohesisht ajo ka falenderura edhe rolin e mediave, sidomos agjencine e vetme shqipptare nga Kosova Lindore “Presheva jonë” qe po lidhe me informacione Kosovën me viset tona shqiptare ne Luginë dhe sensibilizmin  e ceshtjes shqiptare ne Medvegjë, Bujanoc dhe Presheve ne areneb nderkombëtare.

Njera nga deputetet e VV pas takimit ka pohuar për agjencine e lajmve “Presheva jonë”  se lideret e Lugines se Preshevës ne bashkepunim me faktortin nderkombëtar, te jene me kembengules dhe të bëjne presion ne Prishtine dhe Beograd  për te sigruuar te drejtat e tyre legjitime nga simbolet kombëtare falmri, festta e deri tek tesktet shkollore, punesimi etj..

Çdo marrëdhënie me Serbinë do të duhej të kushtëzohej me recipricitet nga Kosova me serbet ne veri, sygejruna preshevaret delegaconi i deputetëve nga Prishtina.

SHPËRNDAJE