Résultat de recherche d'images pour "kolone turisti benzinske pumpe"Vetem  shqiptaret e Lugines se Preshevës 70 milionë euro në vit mbushin buxhetin e Serbisë. Brenda nje viti, mbi 1 milirad euro shqiptaret mbushin buxhetin e Serbisë, shkruan agjencia e lajmeve «Presheva Jonë»
Kolona te gjata neper kufije, tollovi, plote tuirise, por shumica e duheatreve kthehen ne vendildje ose shkojne ne pushime verore presin ne dogat presin deri ne 2-3 ore e me shume. Gezohen jo vetem fëmijet dhe ata që kane punuar 11 muaj dhe meritojne pushime te kendshme qofte ne plazhe apo ne vendilndje, por kesja i gezohen  edhe qeverite, ne kete rast edhe Serbia e cila mezi pret veren për te mbushur arken e buxhetit te saj na tuistet,  nga disporen shqiptare te cilet do t’japin gjalleri.
Diaspora shqiptare mund te bllokojnë, palalizojne trafikun ne Beograd dhe qendra tjera te Serbisë 
Sipas “Presheva jonë”  mbi nje milion shqiptare nga Lugina e Preshevës,  Kosova e Maqedonia gjate sezonit veror kalojne tranzit nëper Serbi “alez -reotur” apo disa prej tyre edhe ndalet ne stacionin e fundit, sikur ata ne Luginen e Presheves apo ne Nish e Vranje. Mbi 50 mijë shqiptare nga Lugina e Preshevës gjenden aktualisht ne vendet e BE-së deri në Amerikë. Vetëm në Zvicer janë mbi 20 mijë sish. Kjo është diaspora shqiptare qe vjen kryesisht nga tre qytete: Medvegja, Bujanoca dhe Presheva si dhe ne qytete tjera te Serbisë, deri në Nish, Beograd e Novi Sad.
Brenda nje viti, mbi 1 milirad euro shqiptaret mbushin buxhetin e Serbisë 
Shqiptaret e Lugines se Preshevës masovikisht leshuan vendin viteve te fundit, si dikur kosovaret pa
ra vitit 1999, për shkaqe tashme të njohura politike dhe ekonomike, migracion ky i cili edhe sot e kesaj dite vazhdon per shkaqe te njohura. Sikur Serbia të rrespektonte edhe shqiptaret e Presheves, sikur  parate e tyre, sigurisht kahere do te ishte anetar e BE-së ?!
Sipas burimeve të agjencise se lajmeve «Presheva Jonë» diaspora shqiptare, me mbi nje milion sish nga Kosova, Maqedolnia, Lugina e Preshevës.. per cdo vite nga Zvicra dhe vende të tjera evropiane tranzit neper Serbi i lënë ketij vendi nga qindra mijëra euro.
Edhe pse shqitaret vazhdojne te injorohet apo here here te fyen nga serbet e Beogradi, ata për çdo vit mbushin arkat e buxhetit te Serbisë me mbi 500 milionë euro vetem gjate sezotin veror. Po aq edhe gjate tërë vitit, del se buxhetin e Serbise mbushte me mbi 1 milirad euro nga shqiptaret.

Résultat de recherche d'images pour "kolona shqiptar autobus presheva jone serbi"

Permendem ket shifer sepse mijera shiptaret te cilet duhet te kalojne nga nga Kufiri i Kracise  (Batrovci) apo Hungarise (Horogosht) deri ne Preshevë, apo Prishtine e Shkup veturat nuk shkojne me uje, sigurisht neovoitet benzine, sigurisht udhetaret duhet te flejne (pushojne hoteleve) hane e freskohen rruges dhe plus “putarinat”, duke mosllogaritur ketu xhobat e policisë serbe gjate rruges, sipas “Presheva Jonë” Serbia, pak, shumë,  mbi 500 milionë euro i fut “n’xhep”  nga diaspora shqiptare gjate ketij sezoi veror ?!

Shqiptaret janë te mire për Beogradin vetem atëhere kur humbin ne futboll ose kur ju lënë ne buxhet qindra mijera euro ne Serbi, ka shkruara ne fund agjencia e lajmeve “Presheva jonë”
SHPËRNDAJE