albserbBujanoc, 31 maj  -“Ushtri Popullore” (Narodna Armija) ish-JNA  ka nisur manovrat ushtarake  te cilet po zhvillohen ne vendabanimet shqiptare ne Luginë. Ne keto manovra, ku po marrin pjese qindra forca serbe te veshur deri ne dhëmbe me makineri le rende luftarake, perfshire ketu edhe tanket ka shkaktuar panike nder popullaten shqiptare ne keto vise.

Keto manovra ushtarake te zhurmshe sipas “Presheva jone” behen krashi popullates, shtëpive te shqiptarëve, derisa ne vendet perendimore manovra te tilla behen fshehurazi, larg syve te popullates  per t mos shqetesuar .  Revolta dhe panika rreth ketyre manovarave tge eskagjeruar ushtarake, kane dalur se pari nga fshataret, reagime zyrtare nga atutoritet lokale ne rajon ende s’ka.

 

Fshataret e venbanimeve shqiptare i kane deklaruar sot agjecise se lajmeve  “Presheva jonë” se  keto manovra kane shkaktuar panik dhe deme te mëdha tek popullata, sodos femijet. Po ashti sipas tyre ushtrioa me tekniket dhe makierine e rende ushatarake si ne dite lufte., ka shkaktuar tym e zjhurem, si dhe deme te medha ne rruge, fushat sidomos ne tokat pjellore te cilat nga tanket ato  jane “lavruar” edhe njehere për sivjet, duke shkterruar berqetin?!

 

albserbbeeNë ushtrimin e implementimit “Morava 2016”, ne manovrat e rajonit “Borovac” afër Bujanocit, jane kryer nga njësi sepciale dypalëshe taktike të Brigadës së Katërt të Ushtrisë dhe Brigadës Speciale te frcave serbe. Por sipas fshatarëve te ketyre trevae ku po zhvillohen manvat ustarake, Serbia ka me shume per qlelim qe te tregon dhembet shiptareve  se verte manovra kur dihet Serbia shtrihet gjer e gjat deri ne banat..

Megjithate, sipas ofiecerëve serbe, ketu ushtrime po synojnë kontrollimin e aftësive për planifikimin e komandës dhe kontrollit operacioneve, si dhe verifikimin e gatishmërisë dhe trajnimit Force, te cilat amnovra po merr pjese edhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Sekretarit të Forcave të Armatosura Serbe Ljubisha Dikovic dhe Ministri i Mbrojtjes Nenad Neric si deh te tjere

Duke folur pe¨r keto amnovra ushtarake ne vanbanime tshiptare te forcave serbe shefi i armtes serbe Dinkic ka phura se “Ushtria jonë ka trajnuar forcat për luftën anti-terroriste.”

Sipas komandantit të Brigadës së Katërt, gjeneral brigade Zoran Lubura, kjo është një demonstrim bilateral nivel ushtrimi taktik me njësitë speciale të  ushtrisë për të parandaluar aktivitetet terroriste dhe rreziqet nga kërcënimet eventuale..”albserbb

SHPËRNDAJE