Shqip, Bota sot, Presheva Jonë:

SERBIA ENDE NUK I JEP KRIMINELËT QË VRANË DEPUTETIN ING.ISUF AZIZIN

 

Mediat shqiptare në Kosovë, Shqipëria e gjthkah bashkë me agjencitë  botërore dhanë lajmin e zi më 22 maj 2009  është vrarë në pritë pas shpinde në një atentat ing.Isuf Azizi, deputet, humanitar  dhe një biznismen i njouhur që ishte  drejtor i NDPB “Valoni-Petrol” (Preshevë-Prishtinë). Sikur t’mos kishte qenë humanitar, patriot apo kontribues  i luftës për frontin për liri pranë njësive të UCPMB dhe UCK-së, sigurisht do të ishte zbuluar dora e zezë, kiminelët që shtien në deputetin shqiptar Ing.Isuf Azizin.

 

 

Familjarët kërkojnë zbardhjen e ngjarjes dhe identifikimin e dorës vrasëse

 

Preshevë, 24 maj

 

Sot mbushen plotë një mijë ditë që deputetë, biznismenë e intelektualë nga mbarë tokat shqiptare, Kosova, Shqipëria, Maqedonia  e Lugina e Preshevës si dhe nga diaspore bashkë me familjarët dhe fshatarët e tij i dhanë lamtumirën e fundit ing.Isuf Azizit nga Presheva i cili u varros në fshatin e tij të lindes në Rahovicë. Pra, sot bushen plot 3 vjet (24 maj 2009) nga vrasja e deputetit dhe biznismenit të njohur të Kosovës Lindore ing. Isuf Azizi, drejtor i NDPB “Valoni-Petrol” (Preshevë-Prishtinë). Mediat shqiptare pra tri vitesh në Kosovë, Shqipëria e gjithkah bashkë me agjencitë  botërore dhanë shpejt lajmin se është vrarë në pritë në mënyrë tinzare në një atentat ndaj ing.Isuf Azizi, deputet, humanitar  dhe një biznismen i njouhur në Kosovën Lindore që ishte  drejtor i NDPB “Valoni-Petrol” (Preshevë-Prishtinë).

 

 

Të shtojmë se autoritet aktuale serbe ndoshta mund të kenë informacione për vrasësit e deputetit dhe humanistit të shquar preshevar Isuf Azizi (nga Rahovica). por heshtja e autoriteteve serbe në Beograd dhe atyre lokale (në Preshevë) ndaj rastit Azizi dhe mos arrestimi i kriminelëve që shtien në deputetin shqiptar, flet shumë qartë se kush mund të qëndrojë pas këtij akti kriminal, aq më tepër kur dihet se drejtues të shtyllave kryesore të shtetit serb janë ende bashkëpunëtorët dhe kuadrot e Millosheviçit, siç kanë raportuar së fundit agjencitë botërore.

 

Sidoqftë, sikut t’mos kishte qenë humanitar, patriot apo kontribues  i luftës ë UCPMB deh UCK-së, sigurisht do të ishte zbuluar dora e zezë, kriminelët që shtien në deputetin shqiptar Ing.Isuf Azizin i cili i bëri rrezistencë dhe nuk lejoi të birin e kryekriminelit serb Milosheviqit, Markos të investoj dhe të hapte bizniset e tija në Kosovën Lindore, përkundër asaj se ai kishte provuar që përmes disa shqipfolësve t’i fuste hundët  në Preshevë (Füra Mafia Captur : Marko Milosevic, der Sohn von Slobodan Milosevic die Firmengruppe „Interspeed“ in Presevo) kanë raportuar mediat botërore.

 

GAZETA SHQIP – SHQIPËRI

http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/05/24/tre-vjet-nga-vrasja-e-deputetit-isuf-azizi-autoret-ende-te-paidentifikuar/

 

GAZETA BOTA SOT – KOSOVË

http://www.botasot.info/def.php?category=43&id=169234

SHPËRNDAJE