Në Gjykatën e Qarkut  të kryeqytetit serb në Beograd sot ka vazhduar sërish gjykimi kundër njëmbëdhjetë shqiptarëve të Preshvës, pesë prej të cil¨ve në abstenim, njofton agjencia informaticve “Presheva Jonë”

 

 

Beograd, 24 maj

 

Seanca e sotme zgjati më shumë se gjashtë orë. Në të ishte paraparë që të dëgjohet edhe njëherë dëshmitari bashkëpunëtor “Bozhuri 50,  njofton agjencia informaticve “Presheva Jonë”, duke ju rtewfraur burimev të LKSH-së të Orhan Rexhepit.

Ai përsëriti dëshminë e tij të dhënë gjatë gjykimit të parë, gjë e cila, pas shumë e shumë pyetjeve, çuditërisht tejmase e nervozoi kryetaren e trupit gjykues Snezhana Nikoliq Garotiq.Rigjykimi do të vazhdojë nesër, ndërsa në radhë është dëshmitari i mbrojtur nga Gjilani, i nacionalitetit  Rom, me inicialet C2.

Njëmbëdhjetë shqiptarët e  burgosur dhe ndjkeur nga Presheva, siq kemi rpaortuar  janë akuzuar për “krime lufte kundër serbëve, romëve dhe ndonjë shqiptari spiu”, të kryera në Gjilan dhe rrethinë, gjatë periudhës kohore Qershor-Tetor të vitit 1999.

SHPËRNDAJE