Slavisa Bulatovic, deputet dhe kryetar i Këshillit të qytetit të SNS në Vranjë, tha për Radio OK për të kanë filluar bisedimet mbi formimin e autoriteteve lokale në Preshevë dhe njoftoi se përfaqësuesit e serbëve të jenë pjesë e kësaj qeverie.

Pas ri-votimit të zgjedhjeve të parakohshme në Preshevë më 28 janar, por lista e Serbisë “, Aleksandar Vucic – Serbia unike” kaloi pragun dhe do të marrë dy këshilltarë të qytetit në Kuvendin Komunal.

Ndyshe “Presheva Jonë”, nje agjneci e vetme shiptare ne Luginen e Presheves hyrjen e  serbeve ne kuvendin e Presheves e ka quajtur “historike” ne shkrimin me titull: Urime Preshevë t’u kthye “Bratstvo-Jedinstvo” në Kuvend, në krye me Shqiperim Arifin, kryetar

Shefi i promotorit të Vranjska Slavisa Bulatoviç thotë se janë në proces negociatat për formimin e autoriteteve lokale.

-Lista Unike serbe në Preshevë e ka kaluar pragun në zgjedhjet pas shumë vitesh, ajo është një sukses për serbët që jetojnë në Preshevë dhe mendoj për ata që do të vijnë ditë më të mira. Negociatat janë në progres dhe çfarë është më e rëndësishme është që përfaqësuesit e Listës Serbe do të jetë në qeverisjen lokale – tha Bulatoviç, duke mos dashur për të llogaritur atë që partitë në serbëve Preshevës pranueshme në partnerët e koalicionit të ardhshëm.

Sipas tij, marrëveshja para zgjedhjeve lokale, i pari në listë është kandidati i SNS dhe PUPS të tjera, në mënyrë që këto dy parti politike për të dhënë këshilltarëve në Kuvendin Komunal të Preshevës, por emrat e kandidatëve për ato vende nuk janë të njohura ende.

Lista “Aleksandar Vuçiq – Për Serbinë Unike” në Preshevë përbëhet nga SNS, SPS, Lëvizja Socialiste, Serbia Unike, SRS dhe PUPS.

Sipas Komisionit Komunal Zgjedhor në Preshevë, alternativë për Ndryshim (AP) Shqiperim Arifi do të ketë 15 këshilltarë, një lëvizje grup qytetarët për Partinë Reformës Demokratike Shqiptare, lideri i së cilës Sami Salihu do të ketë tre anëtarë.

Partia Demokratike e Shqiptarëve (PDSH) Ragmi Mustafa fitoi 11 vende e këshillit, Partia për Veprim Demokratik (PVD) me ne krye me Rizta Halimin&Ardita Sinanin gati te fundit te gjashtit dhe Unioni Demokratik i Luginës (BDL) lideri i së cilës Skender Destani do të ketë një mandat me përfaqësues.

SHPËRNDAJE