Gjenevë, 14 tetor – Serbia mori përfaqësuesmin e saj të parë ne Unioni Ndërparlamentar (IPU) ne Gjenevë si anëtare e delegacionit të përhershëm të Asamblesë. Mladen Grujic, u zgjodh sot si anëtar i Komitetit Ekzekutiv të Unioninit Ndërparlamentar, në seancën e 139-të të IPU-së në Gjenevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Sipas njoftimit të Asamblesë Kombëtare, Grujic u zgjodh me shumicë absolute, pasi mori 31 vota, krahasuar me 14 vota të fituara nga Boris Tarasjuk nga Ukraina dhe tetë vota nga Andreas Griroki nga Belgjika.

Kjo është hera e parë që Serbia ka një anëtar në Bordin Ekzekutiv të organizatës parlamentare më të madhe dhe më të vjetër në botë, e cila mbledh 178 parlamente të shteteve anëtare. Gjatë njëzet viteve të fundit, nuk ka pasur një përfaqësues nga Evropa Lindore që përfaqësonte grupin europian në këtë organ.

“Suksesi im është provë e imazhit të ri që Serbia ka në botë midis vendeve evropiane. Unë u nominua nga Kryetari i Asamblesë Kombëtare, MajeGojkoviq, dhe kisha mbështetjen e plotë të kolegëve të mi nga delegacioni. E konsideroj këtë zgjedhje si një fitore të përbashkët dhe një fitore të Serbisë ” tha Grujic, sipas një deklarate.

SHPËRNDAJE