kuvepresh

PRESHEVË, 13 maj -Derisa Bujanoci ka konfirmuar per te hënen (16  maj) te zgjedh kuvendaret e rinje, ne Presheve gjerat jane duke u zhagitur nje cik,  “sebep” serbëve, vonesa qe bëhen duket me sherr.

 

Pas tri jave (24 prill) ne Preshevë kane perfunduar zgjdhjet dhe votimet,  por duket  njumerimi  i votave ende. Presheva duket se ende eshte duke  u “hangër” me votat e 24 prillit. S’ka ende rezultate defitive as pas tri jave, njofton agjenca  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar kryetarit të Komisionit Zgjedhor në Preshevë zoteri Zeqir Miftari.

Ndryshe Shqiperim Arifi nga APN ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se “së shpejti do te mblidhen keshilltaret  e dalur nga zgjedhjet e fundit , për te pasur komuna jonë sa me shpejte insitucione e veta legjitime..”

Sipas ketyre burimeve   si zakonisht serbet kane bere “koqnic” dhe vonesa eshte nga ana  e tyre për shkak të ankesës së parashtruar nga koalicioni “Lista e Bahkruar serb” për numrin e vendvotimit 11 në Preshevë.

Do perkujtuar se PDSH ne kuvendi e ri  do të ketë 14 këshilltarë, Alternativa për Ndryshim 12 këshilltarë, PVD do të ketë 10 këshilltarë (kupto koalcioni APN-PVD me 22) ndërsa BDL dhe UDSH me nga 1 këshilltar. Do perkujtuar se pas 48 orëve nga dita e zgjedhjeve (26 prill)  APN dhe  PVD nënshkruanë koalicionin për qeverisje lokale në Preshevë.

Pra, vonesa e konstituimt te Kuvendit komunal te Presheves duket se sherri qenka te pala serbe e cila ka bllokura procesin për dofare “ankesa” që ne fakt i  jepet kohe dhe hapsire spekulimeve dhe percarjeve edhe me te medha te shqaiptareve ne prag te zgjdhjes se kuvendit pa asnje keshilltar serb.

Bëhet e ditur  një nga kandidatët nga kjoliste për zgjedhjet lokale në të njëjtën kohë për një parti parlamentare u ngrit për anëtarët e komisionit zgjedhor, ose kjo ankesë nga Komisioni Zgjedhor Republikan (KZR) nuk pranoi.

Nga KQZ e Presheve mesohet se në vendvotimin e listen serbe me  nr 11 ka regjistruar më shumë se 400 zgjedhës, si dhe me vendimin administrativ të Gjykatës në se do të apelojë unifikuar listë serbe që do të miratohet ose refuzohet pushtetin lokal në Preshevë pritet në ditët e ardhshme.

SHPËRNDAJE