gjuictahirPreshevë, 13 maj   -Drejtori i Zyrës për Kosovë Marko Gjuriq neser do te gjendet sërish ne Kosove me bekimin e Edita Tharit për të hapur Festivalin e 52-të  i Teatrove profesionale të Serbisë në Qendrën e Kulturës “Graçanicës”, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

N ekauder te keitj Festivali i Teatrove profesionale të Serbisë “Joakim Vujiq” i cili këtë vit do të mbahet nga 14 deri 21 maj  në Kosovë, të komunitetit organizimin teatrot profesionale të Serbisë, me mbështetjen e Zyrës për Kosovë

Festivali do të hapet të shtunën, 14 maj, në 20 pm, Shfaqja “auditor” Nikolai Gogol, drejtuar nga Mauricio Fare, kryer nga Teatrin Kombëtar në Prishtinë.

Zyra e Gjriqit perkunder se yk eshte nje festival kulturor  ka thënë se “është me majht  rëndësi të madhe, si një bashkësi kulturore e njeh Kosovën dhe Metohinë si pjesë integrale e hapësirës kulturore të Republikës së Serbisë.”, trasnmeton “Presheva Jonë”

“Serbët në Kosovë dhe Metohi nuk e meriton të jetë lënë në margjinat e ngjarjeve kulturore në Serbi, dhe ky festival është vetëm edhe një dëshmi se bashkatdhetarët tanë në Kosmet në qendër të interesave shtetërore të Serbisë dhe të gjithë popullit serb”,  eshte thene ne  Takimet e Teatrove profesionale të Serbisë “Joakim Vujić” në Republikën e Serbisë qe daton nga viti 1965.

 

SHPËRNDAJE