Preshevë, 15 dhejtor  -Një emigrant vdiq nga palgët, djegiet nga  tre djem në qytetin e Novi Sadit, në veri të Serbisë. Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se këtu eshe fjala per racizëm dhe te medhenjte i mesojne fëmijet (12 vjecar, qe nuk i rrok ligji burgut) per te kërcnuar e sulmuar ne forma te ndryshme emirantet tranzit neper Serbi.

Sipas informacionit të transmetuar nga  mediat serbe, tre adoleshentë i vunë zjarrin një karton përreth ku ishte në gjumë emigrantet ne dyshek. Rastet e vrasjeve dhe sulmeve te emigrantëve ne Serbi, sikur ky i fundit  jane denuar edhe nga zyrtaret e UNHCR ne Gjeneve duke kekruar bnga autoritet serbe kujdes dhe suigurime te madhe te ksaj shtres te njerezve me te dobet ne shoqeri te pastrhet te cilet kan envoje nje cope buke dhe nje kulem mbi kokë.
Zjarri u përhap me rrobat e tij dhe viktimës, të moshës 52, vdiq disa orë më vonë në spital. Policia ka amrrru ne pyetje tre djem perballeprindërve të tyre. Por ata nuk ka gjasa të jetë i ngarkuar, Kodi Penal i Serbisë përcakton se të miturit nën 14 vjeç nuk mund të ndiqet penalisht për krime.

SHPËRNDAJE