Shqiperia po ndryshon. Jo vetem se po ndryshon vendi shqiptar, por edhe po ndryshon edhe mendjen e bllakanasve, sidomos “armiqve” te perbetuar, serbeve. Themi keshtu sepse mbi 15.000 serbe sivjet kane pushuar ne bregdetin shqiptar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

Pjesa dermures e ketyre pushuesve jane qytetarë të Serbia e Jugut perfshire ketu edhe serbet nga Lugina e Presheves. Ekipi i gazetarve te agjencise  se lajmeve “Presheva Jone” ne bregdetin shqiptar (Durres)  ka kontaktuar me disa serbe nga Presheva, Bujanoca dhe Medvegja. Ata thone se sivjet kane zgjedhur Shqipërine per te kaluar puhimet ku është shumë më me mire e me lirë se sa në Greqi.

“Keso plazhe qe ka Shqipëria, nuk ka askund në Evropë. Une kam zgjedhur Durresin per tri aresyera, pse eshte me afer, me lire dhe me mire..” thote D.S nga Presheva per agjencine e lajmeve “Presheva Jone” te cilin takuam me familje ne plazhin e  Durresit me te cilin biseden e zhvilluam here ne shqip  e here ne serbisht.. Sipas turisteve serbe cmimet nuk janë të larta, me 15 euro mund te hashe dy ose tre here ne dite.

Eshtye intereasant tge thuhet edhe dicka ketu, derisa serbet e Presheves rreziten ne Shqiperi, lideret e Presheves ne Greqi?! Sipas agjenciner se lajemev “Preshva Jone” sivjet disa politikaj dhe lidere nga Lugina e  Presheves kane zgjedhur Greqine per te pushuar, sepse, merre me mend, ata krekosen ne Presheve me shume se,  paskan kaluar pushimet ne Greqi se sa ne Shqiperi ?!

Kete vershim mte ruistve nga Serbia drejt plazheve shqiptare e pranojn e dhe autortiet serbe. Keshtu sipas vlerësimeve të agjencive turistike serbe këtë sezon numri i turistëve nga ky vend fqinje të cilët kanë qëndruar në zonat shqiptare eshte rritur dukshme per 35 për qind në krahasim me vitin e kaluar. Durrësi është 370 kilometra nga Presheva dhe Saranda 580 kilometra. Résultat de recherche d'images pour "tirana drac"

SHPËRNDAJE