elallaafdffPreshevë, 20 shtator  -Senatori filipineze Leila de Lima, emer ky i johur orteve te fundit per  disa portale kosovare (Zëri) si “sekreatre e pergjithshme e OKB-së”  sot është përjashtuar nga komisioni hetues kunder drodës dhe  luftës kundër krimit, njofton agjencia e lajmeve “Persheva jonë” duke ju referuar mediave botërore  (“La sénatrice Leila de Lima a été écartée de la commission enquêtant sur les ravages anti drogue e de la «guerre contre le crime»“)

Z. Duterte u zgjodh në duke premtuar për t’i dhënë fund në disa muaj në trafikun e drogës maj, madje edhe vrarë mijëra “kriminelëve”. Kjo “luftë kundër krimit”, ka bërë që nga inaugurimi i tij në fund të qershorit me vdekjen e mbi 3,000 njerëzve, shumica dërrmuese e viktimave të vrarë nga civilët, jo nga policia.

Ish-Ministri i Drejtësisë dhe ish-President i Komisionit Filipine për të Drejtat e Njeriut, znj Lima është duke shkaktuar një hetim të Senatit mbi ekseset e presidentit politikës së Duterte. Të hënën, Senati, i kontrolluar nga mbështetësit e Kryetarit të Shtetit ka tërhequr presidencën e komisionit hetimor, duke thënë se hetimet kanë qenë të dëmshme për imazhin e arkipelag. Ajo menjëherë e akuzoi zotin Duterte për të qenë prapa vendimit.

 

Qeveria Filipine ka akuzuar dëshmitarin e gënjyer. Hënën në mbrëmje, Z. Duterte tha se hetimi nuk do ta heqë politikën e tij të diskutueshme. “Një mijë Nuk mund të ketë pyetje, Ban Ki-Mun mund të vijë, unë nuk jam i intereson”, ka komentuar në një fjalim në avokati Davao njohur për vulgaritet e saj. “Unë nuk do të ndalet deri tregtari fundit është shkatërruar,” tha ai.

SHPËRNDAJE