New York, 26 shtator  -Sekretari i Përgjithshëm i OKB-se Antonio Guterres sot ne oret e paradites presidentin e e Konfederates Zvicrane Alain Berset. Gutteres-Berset dikstuna mbi sfidat e ndryshimeve klimatike dhe nevojën per masa preventive, përgatitjet për Konferencën Katowice për Ndryshimet Klimatike (COP24) dhe Samitin e Ndryshimeve Klimatike në 2019, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Sekretari i Përgjithshëm o OKB-së Guterres vlerësoi lart rolin aktiv të Zvicrës në përkrahjen e ndërmjetësimit dhe parandalimit të konflikteve në mbarë botën, duke përfshirë mbajtjen e aktiviteteve të ndërmjetësimit të Kombeve të Bashkuara në Gjeorgji, Siri dhe Jemen. Sekretari i Përgjithshëm gjithashtu vlerësoi mbështetjen e Zvicrës për procesin e reformës së Kombeve të Bashkuara.

SHPËRNDAJE