Deputeti i Lëvizjes “Vetëvendosje” në Kuvendi i Kosovës Liburn Aliu sot ka qendruar per një vizite në Preshevë dhe Bujanoc meqerast ka takuar  perfgaqesues nga Lugina e  Preshevës Shaip Kamberi, Ragmi Mustafen dhe Nagip Arifin, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryetari komunes Shaip Kamberi, sikur edhe  Liburn Aliu ishin te nje mendimi  se “çështja e Luginës së Preshevës duhet të jetë një zë i veçantë në dialogun në Bruksel” dhe se “kërkesat e themelore që kufiri korrigjimi duhet përfshirë e tërë Lugina e Preshevës, e jo ne mënyre te parcializuar..”

“Ne e mbështesim idenë ribashkimit të Luginës se Preshevës me Kosovën, duke pasur parasysh Referendumin në vitin 1992, por kërkesa jonë për të ruajtur integritetin territorial të Luginës së Preshevës. Ne nuk do të mbështesë çdo zgjidhje tjetër në kuptim të ndarjes apo kompromentuar interesat e shqiptarëve”, tha Kamberi nga takimi me deputetin e VV.

 

Lideret e Lugines nuk eshte dashur të presin deklaratatat e Thacit për “bashkim” te clit i bie tahs ndermen kur e ka punen ngusht,  por eshte dashur te zbatojne vullnetin e popullates ne Lugine te shprehur ne Referendumin e 1-2 marsit 1992

Kurse deputeti Libourne Aliu, i cili është me origjinë nga Presheva, tha në një konferencë për shtyp se “çështja e Luginës së Preshevës që të diskutohet dhe për të arritur një qëndrim të përbashkët para bisedimeve me Serbinë në Bruksel.”

“Ne respektojmë pozicioni i përfaqësuesve të komunave të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës per bashkim me Kosoven por jo ne dem te integritetit  territirial te Kosovës, siq po tentohet te cenohet nga projekti i Vuci dhe Thacit.

Në Bujanoc Liburnh Ali ka takuar edhe kryetarin e Partisë Demokratike Nagip Arifi.Në takim me deputetin e Republikës së Kosovës z. Liburn Aliu me liderin e PDSh-së Ragmi mustafa, u bisedua rreth ngjarjeve aktuale politike në Luginë të Preshevës dhe Kosovë. Vetëvendosje  vendosmrisht eshte për ruajtjen e integritetit terriotrial te Kosovës, nytyrisht  ri bashkimin e Preshevës, Bujanocit e Medvegjës me Republikën e Kosovës. Por sipas Liburhn léiut kete duhet ta bejne vetel lidert nga lguina duke rrepektuar Rferednumin e 1-2 marist 1992 dhe jo te presin Thacin tja “vahskoj” i cili dihet pse po e prdor Luginene Presheves ne këte kohe.

Lideret e Lugines nuk eshte dashur të presin deklaratatat e Thacit për “bashkim” te clit i bie tahs ndermen kur e ka punen ngusht,  por eshte dashur te zbatojne vullnetin e popullates ne Lugine te shprehur ne Referendumin e 1-2 marsit 1992. Fundja edhe vet Thaci ju tha lidereve nga Presheva ne Prishtine se “mos prini nga une qe ju bashkoj me Kosovë,  sepse une per këte nuk mund t ju garantoj”L’image contient peut-être : salon et intérieur

 

SHPËRNDAJE