Preshevë, 2 qershor  -Qëndrimet e  Kombeve të Bashkuara jane të qarta – Qednrimi i Misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë i nevojshëm pë rpaqen dhe stablitetin ne rakon,  tha në Shën Petersburg, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres gjate një takim me ud. Kryeministrin dhe Ministrin e Jashtëm Ivica Daçiç, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në një takim në margjinat e Forumit Ekonomik Ndërkombëtar në Shën Petersburg, veçanërisht Dacic ka theksuar se Serbia është shumë e rëndësishme për të qëndruar e misionit të OKB-së në Kosovë dhe Metohi me një status neutral në kuadër të KS të OKB-së 1244.

Sekretari i Përgjithshëm i organizatës botërore Guterres theksoi se pozicioni i OKB-së dihet,  se misioni i Kombeve te Bashkaura duhet të mbetet në rajon.

Daçiç edhe një herë uroi Guterres për zgjedhjen e tij si Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së dhe të Serbisë kanë shprehur gatishmërinë për të vazhduar bashkëpunimin me Kombet e Bashkuara, ndër të tjera, në kuadër të operacioneve paqeruajtëse të OKB-së.

Ministri i jashtëm serb e informoi bashkëbiseduesin e tij që u hap në Beograd Shtëpia e OKB-së dhe kërkoi Guterres do të vizitojë Serbinë.

SHPËRNDAJE