SAINT-VALENTIN: O MAJMUNA, URIME, URIME..PËR HAJR DITA E SHËN VALENTINIT !

 

Korit, klubit të  të dashuruarve më 14 shkurt i bashkangjiten edhe majmunët,  ata janë majmuni me majmuneshën “Kushëri Bonobo” të cilët janë të nderuar  për Ditën “Saint-Valentin”  (Shën Valentinit). Nëse analizojmë këtë formë skesualiteti dhe epshes edhe tek majmunët duket se edhe ata janë duke u bërë gati për të festuar ditëne 14 shkurtirt-San Valentinin (siq po dëshmon edhe kjo fot mbi)  pse jo kur gjitha senet i kanë..Pra urime majmunë festën Sain valentin e u trashigofshi !

Preshvë, 13 shkurt/AIK-Presheva Jonë

 

Asnjë ide për Ditën e Shën Valentinit? Në vend të një restorant të mbushur me njerëz, pse nuk rehatohem mbi divan për të parë një dokumentar mbi jetën e frymëzues shumë aktive seksi majmunët Bonobo. Dokumentari “kushëri Bonobo” me regji të Jean-Yves kallamidhe simbolit të transmetuar më 14 shkurt ne oren 20:45), është i dedikuar për majmunit të madh që ka 98% të gjeneve të përbashkët me njeriun seksualiteti i të cilit është studuar në vitin 1990 nga paleontologët , zoologët dhe veterinerët dhe gjitah analizat shpiejnë se ai ka afërai me atë të njerëzve, ka shkruar sot shtypi zviceran.
E panjohur për shkencën perëndimore deri në vitin 1929, ky lloj i majmunit të Afrikës ekuatoriale ka liri të konsiderueshme seksuale, thotë Yves COPPENS, një profesor i paleontologjisë në një Kollegjë de France.

Në këtë primat, seksi nuk është një çështje e riprodhimit, ajo ka një funksion social: për të qetësuar tensionet dhe për të nxitur miqësinë në mes të njerëzve. Është kryer zgjidh të gjitha llojet e konflikteve në jastëk! Një tjetër krahasim me Homo sapiens, është se nuk çiftohem Është kryer vetëm për racë: ai bën dashuri!
Për Bllokut Susan seksolog i njohur amerikan, bonobos “bëjnë dashuri jo luftë”, sepse shoqëria e tyre është e dominuar nga femrat, për shkak të testosterone ulët në Bonobo z. Sipas saj, praktika të tilla seksuale kujton communalism 70 hipike.

Jo gjithë majmunët , por thujase gjithë Bonobnët  janë biseksual apo homo (gay). Kjo kryesisht ka të bëjë me adoleshentët lejimin e kafshëve si femrat e rritura, dominuese, mund të bëhet histerike dhe agresiv ndaj shokëve të tyre dhe ata shpesh kafshojë gishtat e tyre dhe të këmbëve.

“Cilat janë parada dashuri? Janë kafshët më pranë nesh si ajo Dashuri, kur është fjala për dashuri? Veterinar Marie-Claude Bomsel dhe biologu Thierry Lode specialistë këta  të seksualitetin e kafshëve, do të përpiqen për të gjetur përgjigje gjatë një “kafshë, joshje dhe seksualitetit” të veçanta tregojnë, paraqitur nga Justine Fraioli nga kopsht zoologjik të Plantes des Jardin në Paris. Nëse analizojmë këtë formë skesualiteti dhe epshes edhe tek majmunët duket se edhe ata janë duke u bërë gati për të festuar ditëne 14 shkurtirt-San Valentinin (siq po dëshmon edhe kjo fot mbi)  pse jo kur gjitha senet i kanë..Pra urime majmunë festën Sain valentin e u trashigofshi !

SHPËRNDAJE