Preshevë, 13 maers  -Votuesit shqiptarë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja nuk kanë asnjë motiv për të votuar as për të mbështetur ndonjë prej kandidatëve për president, pasi asnjë prej tyre nuk ka treguar interes për problemet e shqiptarëve, ka thënë per emdiate Boegrdait Kutim Sadriu, kryetari i OJQ-së Qendra për monitorimin Kërkimeve të Preshevës, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Sadriu i cili në zgjedhjet e fundit parlamentare ishte lista parlamentar i Muamer Zukorliç, tha për agjencinë Beta se qëndrimi i tillë i shqiptarëve nga Serbia jugore kanë ndryshuar, nëse ndonjë prej kandidatëve për president njoftoi hapjen e një tjetër kalimit kufitar në Maqedoni, Miratovc-Liqeni pellgu, i cili lokale fuqia në Preshevë kërkuar për vite me rradhë.

“Nëse dikush dëshiron për të mbështetur shqiptarët duhet të marrë të paktën disa minimal për ne -. Për të hapur kalimin qoftë se ka ndodhur, do të kishte kaluar nga 20.000 deri në 30.000 vota shqiptarë nga Presheva, Bujanoc dhe Medvegjë”, ka thënë Sadriu, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

“Si një shqiptar nga Presheva. Tri herë më bëri thirrje qytetarëve që të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare, dy herë në emër të Partisë Liberal-Demokratike të, dhe herë të fundit në mbështetje të Muamer Zukorliç. Por tani unë mendoj se shqiptarët nuk duhet të marrin pjesë në zgjedhje, sepse duket se shtetit dhënë deri në këtë vend, dhe nuk ka asnjë interes për të bërë diçka, “tha ai Sadriu.

Sipas tij, në kushtet aktuale fushata presidenciale nuk mund të pritet që ndonjë parti politike shqiptare nga Presheva dhe Bujanoci të ftojë votuesit e saj për të mbështetur asnjë kandidat për President të Serbisë.

SHPËRNDAJE