Sabedin Etemi (61) patroni i kompanise se njohur “Saba Belca” me seli në Preshevë, akuzon kryetarin e Shqiprim Arifin dhe pushtetin vendor për diskriminim, korrupsion dhe shkelje të ligjit me rastin e zgjedhjes së ofertave për punët e ndërtimit në komunën e Preshevës, raportojne mediat serbe, trasmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

“Për një kohë të gjatë jemi diskriminuar nga Administrata Komunale e Komunës së Preshevës, me ç’rast ofertat e kompanisë sonë, të sakta, të pranueshme dhe më të lira, refuzohen pa deklaruar arsyen e duhur, vetëm në bazë të urdhrit të kryetarit të Komunës së Preçevës Shtiprim Arifi. kërcënime, në pamundësi për t’u përgjigjur “, ka thene Saba Belqa.

Ata shtojnë se deri më tani kanë paraqitur shumë kërkesa për mbrojtjen e të drejtave që janë pranuar nga Komisioni i Republikës për Mbrojtjen e të Drejtave në Procedurat e Prokurimit Publik, por administrata komunale, e kryesuar nga Scipim Arifi, drejtues i Alternativës për Ndryshim, deri më tani nuk ka zbatuar asnjë vendim të komisionit dhe as nuk kompensoi kostot e paraqitjes së kërkesës.

Kompania beson se adresimi i publikut është mënyra e vetme për ta detyruar Shqiprim Arifi qe te rrespektoj ligjin.

Saba Belca konsiderohet një nga kompanitë më të mëdha në degën e saj në Serbi, dhe ato u bënë të njohura për publikun e gjerë kur makinat e tyre u ndezën në Vranje, ku kryen punime.

Ata gjithashtu shtuan, duke marrë parasysh që komuna e Preshevës nuk u përgjigjet qytetarëve se si ata arritën të shpenzojnë 20,000,000.00 dinarë nga buxheti i komunës së Preshevës pa një ftesë publike, “ne kemi një dyshim për korrupsion në komunën e Preshevës”. Kjo është vetëm një pjesë e letrës nga Saba Belca drejtuar mediave.

SHPËRNDAJE