L’image contient peut-être : 1 personne

L’image contient peut-être : 5 personnes, personnes souriantes, personnes debout, costume, mariage et plein air

Preshevë, 13 tetor -Sot ne kryeqytetin e Kosovës Lindore ne Preshevë ne pranine e qindra studenteve, prfersoreve, qytetave dhe mysafireve nga Sanxhaku, Prishtina, Tirana, Shkupi e diaspora eshte bëre inagurimit të objetit të ri të Universitetit Internacional të Novi Pazarit dega në Preshevë, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kutjim Sadriu: Ky tempulli diturise do jap drite Lugines se Preshevë. Urime e gezofshi!

L’image contient peut-être : 24 personnes, personnes souriantes, personnes debout et costumeSot ishte një ditë e veçantë jo vetëm për qytetin e Presheves por për të gjithë Shqiptaret e Lugines. . Kur hapet një shkollë, mbyllet një burg kështu do të potenconte, shkrimtari i madh francez Viktor Hygo. Pra t embesim me shrpese se edhe ky uuniveristet do te bej drite ne Luginen e  erret me plote halle e rretheuar dhe e kercnuar nga varferia, papunesia dhe politikat diskriminuese nga gjtiheandej.

L’image contient peut-être : 1 personne“Të nderuar studentë, qytetarë, profesorë e asistentë, mire s ekeni ardhur. Prania e juaj kanderuar joetem kete imnsiotucion por edhe mbare shiptaret e Preshves dhe Luginës. Prandaj kemi nderin që t’ju njofojmë se pas një sakrifice, përkushtimi e investime të mëdha nga sot fillojmë punën në objektin e ri Universitar, në rrugën “Vëllezërit Frashëri” ne Preshevë, gjegjësisht në lagjen Llapinca e Re. Për kete Universitet padyshim do feldneruar miqte tane, sidomos vllezerit nga Sanxhaku. Urojmë që studentëve, mësimdhënësve, prindërve dhe gjithë komunitetit, që ky institucion i lartë arsimor t’u shërbejë gjeneratave dhe brezave të ardhshëm.” jane keto fjalet e Kujtim Sadriut, koordinator i Universitetit Internacional të Novi Pazarit-dega në Preshevë, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me pas z.Sadriu tha se “Ne me gjithë dashamirët kemi bërë një sakrificë të jashtëzakonshme në mënyrë që sot të jemi këtu, dhe për pesë vite kemi bërë të jetë krejt ndryshe me objektin universitar. Pasi që vendi ynë ka nevojë për energji të reja, për dije të re, pra ka nevojë për një rini të edukuar mirë dhe të shëndoshë. Prandaj tani është koha që gjithë së bashku ta bëjnë maksimumin, që të marrin dije në këtë institucion të lartë arsimor dhe ta shfrytëzojnë këtë dije edhe për zhvillimin e vendit tonë e më gjerë. Edhe një herë, urime te gjithëve!..”L’image contient peut-être : 2 personnes, personnes souriantes, personnes deboutMysafire special ne kete venement, me rastin e inaugurimit te ketij Universiteti në Preshevë ishte myftiu dhe dijetari i madh me orighine shqiptare Muamer Zukorlic nga Sanxhaku i cili ne pranshmit i quajtu vëllezer duke vledresuar larte hapjen e objetit të ri të Universitetit Internacional të Novi Pazarit dega në Preshevë.

Te pranishmit i pershendeti edhe kryetari i Presheves Shqiperim Arifi, pastaj Nagip Arifi, Bilall Maliqi si dhe profesore e inlektualë nga viset tona shqiptare. Ne fund per te pranishmit u dha edhe duis aminuta me muzike dhe aktivitete tjera kulturore.

SHPËRNDAJE