Résultat de recherche d'images pour "skenderbeg beograd junak naroda"Preshevë, 2 shtator  -Shtatorja e heroit kombëtar u mbulua nga organizatorët e festës me ekrane që transmetonin video gjatë ceremonisë. Pas përfundimit të faljes ekranet dhe mbulesa që u përdoren u hoqën. Ne fakt Skenderbeu nuk u mbulua siq inetrperotojne ne disa media shqiptare, por kete “mbulesa” ne menyre spekulative dhe tendenzie ja bene inaqoret apo ektremiste kastolike dhe muslimane te cilet nga qarqe antishiptare po nxisin urrejtje dhe perqarje ne mes kombit tonë qe qeshume vende bakllkanike ja kane zili per tolerance nderfetare shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Sa eshte patriotike te vesh pllakaten e Skenderbeut në nje shesh te Parisit apo të Beogradit..Apo pse si pengon serbeve dhe francezeve emri i Skenderbeut ?

(“Možda se neko, u svetlu novije istorije, zapitao otkud nacionalni heroj Albanije u srcu Beograda, te evo nekih podataka koje sigurno niste znali. Njegovo ime je Đurađ Kastriotić, od oca Jovana i majke Vojislave. A kako je istorija Đurađa Kastriotića pretvorila u Đerđ Kastriota”..) kane shrekuar mediat serbe rreth pllakes, qe nje rruge ne sheshin e kryeqyteti serb ne Beograd mban emrin e Skenderbeut.

“Një mysliman dhe një Katolik shqiptar, ishin ata që e vendosën emrin e Heroit kombëtar Skënderbeu, në mes të Parisit”, duket kjy titull i gazetave tona paksa patriotike… Po, a thua sa eshte patriotike te vesh pllakaten e Skenderbeut në nje shesh te Parisit apo të Beogradit? Apo pse si pengon serbeve dhe francezeve emri i Skenderbeut?  nese sipas emdiave tona serbet jane armiqe te perbetur te shqiptareve dhe nese francezet na qenkan proserbe?!

 

Vëllezërit shqiptar (Musliman e Katolik) viktime manipulimeve te gazetareve, me nje forgrafiespekulative dhe tendcioze.  Nje budall e qet nje guri, 300 tjere sun e nxjerrin..Por, ketu posht shifet qarte se Skenderebu nuk eshte mbuluar ?!

Për te qene te qarte me arstin e Kurban Bjaramit jo para Skdnerbeut , pèor pèara xhamitit erhste vene nje ekran i madhe per t’u ndjekur me mire falja e dites se Bajramit, por shume foporoptre dashakqe e shftzaun  te poizicion dhemoren foto mu ne at drejtoim kah duket i “mbuluar” busti i  Skënderebeur, por nese fotoreporetret te levizni nja 2-3 metar Skendfrebu fare nuk duket i mbuluar… Sot shqiptaret ne Shqiperi apo mmulsimanet ne bote eshte shume lehte te manupulosh nga media te “forta”,  sikur rasti i “Buldezerev ne haxhe” te cilet sipas disa portaleve kosovare islamofobe te paguara nga qarqet te errëta anti islame deshtuan me propaganden se gjoja ne “Meke xhenazet u larguan me buludzer” infoamcion ky i cili ishte demantuar nga mediat serioze boterore si dhe nga Federata nderkombëtare e Gazetareve (IFJ) dhe “Reporter sans fronitieres” te cilat shkrime i kishin cilesuar raciste dhe antislame!


Gazetari i agjencise  se lajmeve “Presheva jonë” pas 30 vitesh zbluon nje gje intersante. Ate botëre (ne vitin 1995)  u gjend ne Turqi pikërisht ne ishujt e detit Marmara, ne qytetin Marmarise ku gjendej Pallati i kryetarit te Turqise Kenan Evren nga Presheva.  Presidenti Evren atebote gjate nje interviste me gazetarin e agjencise infromative kombëtare  “Presheva jonë” kishte  thënë se “ne shiptaret duhet falenderuar Turqine qe na e dha nje bakshish jo vetem fene islame, por ne e formoi dhe i dhuroi  kombit tonë nje krye-trim  me emrin SKENDERBEG!..e deshën apo jo turqit ket hero, i deshen apo jo ne shqiptaret turqit..”

Skenderbegov spomenik u Prištini

SHPËRNDAJE