russMedvegjë – Derisa djetra tone librat ne gjuhen shqipe te konfiskuara nga policia serbe, po kalben ne podrumet  e Presheves,  përfaqësuesit e misionit humanitar rus kane ne fillim t eketij viti shkollor kane dhruar sot mijera libra, me  140 tituj, dedikur shkollave, rrespektivisht   bibliotekave në Medvegjë. Vëllezërit es erbeve, rusët me tekste te librave te shkruar ne cirilicë u mirepritën nga kryetari i Bashki së Nebojsha Arsic, njfotn agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Librat shqip ne Presheveë mollë e ndaluar. Moska dhuron mijëra libra në Medvegjë (me diastance prej 2.502 km) Kurse ato nga Prishtina (vetem 25 km nuk i pranon)

meddPërveç përfaqësuesve të misionit, vizitoi komunën dhe Drejtorin e Bibliotekës Kombëtare “Stevan Sremac” në Nish, avokat Goran Petronijeviç dhe Malisa Petrusic.

Dorëzimi i librave është bërë në mes të menaxherit Branimir Niksic të zyrës rajonale të Fondit rus për kulturën ballkanike dhe drejtor i bibliotekës komunale në Medvegjës Natasa Djordjevic.

Presidenti Arsic kryesisht falënderoi Drejtorin e Bibliotekës Kombëtare të Nishit, përfaqësues të Fondit dhe Zagorka Jovanoviq, një profesor i gjuhës serbe në të daljes në pension i cili gjithashtu ka dhuruar një paketë të librave.

SHPËRNDAJE