Kryetari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, bisedoi për ekonominë, teknologjinë, nismat dhe më shumë gjatë një takim me autoritetet e ndërmarrjes Facebook.

Pyetja e parë e Zuckerberg për kryetarin Obama ishte e përqendruar në ekonominë dhe se si Shtetet e Bashkuara do t’i pëmirësojnë gjërat, gjatë largimit të deficitit. Ai tregoi që kjo do të mund të bëhej duke i rikthyer taksat për individët e shëndosh dhe shkëputja e buxhetit, për të reduktuar deficitin.“Ne kemi një problem afatgjatë me Mediacare dhe Medicaid,” tha Obama, duke treguar që “20% e pacientëve llogarisin për 80% të çmimit” të shumicës së spitaleve.

Gjatë tërë kohës, kryetari Obama adresoi pyetje nga publiku, gjersa vinin pyetje të grumbulluara përgjatë uebit. Gjatë kësaj kohe të pyetjeve, Obama adresoi krizën shtëpiake, kërkimin për energji të pastër, politikat për imigrim, Mediacare dhe ndryshimin në edukim.

Shumë pyetje erdhën nga punëtorët në Facebook. Njëri e pyeti kryetarin Obama për një përqindje të buxhetit të propozuar nga përfaqësuesi Paul Ryan. Punëtori e pyeti Obaman nëse plani i tij për buxhet ishte mjaft i spikatur. “Buxheti Republikan është kryesisht radikal,” u përgjigj Obama. “Unë nuk do ta quaja veçanërisht të guximshëm,” shtoi ai para se të vazhdonte për të kritikuar zbatueshmërinë e planit të Ryan-it.

U bë një pyetje tjetër e përqendruar se si qeveria do të ngadalësonte rritjen e çmimit të përkujdesjes shëndetësore. Obama u përgjigj duke thënë që qeveria do të ofrojë nxitje për të investuar në teknologjinë e re të IT-së që do të reduktonte çmimet.

Krejt në fund të kësaj ngjarje, Zuckerberg, i cili ishte duke veshur një kostum me pallto dhe kishte kravatë, ai e paraqiti Obaman të veshur me një uniformë që ai është familjar me të: një lloj të kapelës që është karakteristike për Facebook./pcworldalbanian

SHPËRNDAJE