koco-danajKoço Danaj
      Ka disa dite qe ne FYROM, shqiptaret po zhvillojne protesta. Ata jane rebeluar kunder nje pushteti qe sillet ndaj tyre ne menyre shoviniste. Ka pasur ne keto protesta, edhe perleshje midis popullit te rebeluar dhe policise njeetnike maqedonase te armatosur deri ne dhembe. Ka pasur edhe te plagosur nga shqiptaret e rebeluar dhe policia e armatosur. Duket se shqiptaret ne FYROM e kane ndare mendjen, ata jane shume hapa para politikaneve te tyre, shume hapa para BDI qe leshon nje komunikate bajate, por edhe shume hapa para PDSH qe thote se i mbeshtet, por nuk guxon te marre pjese ne keto protesta, qe nuk guxon te marre pjese ne kete rebelim.
Jo rastesisht i konsiderova protestat e shqiptareve si Rebelim, jo rastesisht e konsideroj Rebelimin e tyre si te ligjshme, europian dhe progresist. Perballe, shovinizmit, percmimit, dhunimit dhe fyerjeve etnike, Rebelimi i shqiptareve eshte plotesisht i ligjshem. Ai duhet mbeshtetur nga cdo shqiptar dhe nga cdo politikan shqiptar. Prognoza e pritshme ne FYROM, te conm ne konkuzionin se ky Rebelim do te vazhdoje dhe duhet te vazhdoje. Pak nga pak por ne vazhdimesi, ai duhet te pastrohet nga ndonje ngjyrim fetar apo folklorik, duke u formesuar ne nje Levizje mbarepopullore e cila duhet te synoje, bashkimin me Shqiperine.
Nuk duhet pritur se cfare do te thone politikanet shqiptare ne Tirane e Prishtine. Sa kohe qe kombi shqiptar ne Tirane dhe Prishtine i perkrah dhe mbeshtet bashkekombasit e tij ne FYROM, per aq kohe cdo pritje duhet te marre fund. Rebelimi duhet te vazhdoje. Eshte e vtmja gjuhe qe kupron Nikolla Gruevski dhe shovinizmi maqedonas, por eshte edhe e vetmja gjuhe qe kupton Brukseli. Rebelimi i shqiptareve ne FYROM eshte civilizm. Jam i sigurte se antaret dhe mbeshtetesit e Shqiperise Natyrale, ashtu si deri me sot, do te dijne te jene ne balle te organizmit dhe te perkrahjes se ketij Rebelimi progresist dhe europeist,
SHPËRNDAJE