sekkeNrw York, 26 shtator  -Sipas informatave në New York posa ka  perfundur votimi i pese me radhë per  kandidat për sekretarit të përgjithshëm të OKB-së. Agjencia  elajermeev “Presheva jonë” Kombet e Bashkuara njofton se  Vuk Jeremiç dite e sa vi po i zbehet votimi pro tij dhe po bien vazhdisht  posht e me poshte

Listes e 4ekandidatve 12 sot i prine   ish-Kryeministri portugez, Antonio Guterres dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovakisë, Miroslav Lajçak.

Guterres ka fituar 12 vota, dy negative dhe një të pacaktuar, Jeremiç tetë pozitive dhe negative gjashtë dhe një të paqartë. Ministri i Jashtëm Argentnska Suzana Malka është në vendin e katërt me një rezultat prej 7-7-1.

 

SHPËRNDAJE